Başkan Kasap’ın Şiir Özrü Kabahatinden Büyük

Başkan Kasap’ın Şiir Özrü Kabahatinden Büyük
Karla mücadele çalışmalarından dolayı kendisini eleştirenlere yazdığı şiir ile cevap veren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklama ile şiir yazmadaki gayesini anlattı.

Karla mücadele çalışmalarında Rize Belediyesi'nin kar temizleme ve tuzlama çalışmalarında yetersiz kalması, özellikle Rize Eğitim ve Araştırma Hastane yolunun tuzlanmaması ile şehrin ana yollarının açılamama ve tuzlanmaması nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çeken Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, eleştirilere alaycı bir ifadeyle yazdığı ve sosyal medyadan paylaştığı şiirle cevap vermişti. Başkan Kasap, şiire gelen tepkiler üzerine alaycı ifadelerleyazdığı şiirin nükteli bir cevap olduğunu ifade ederek özrü kabahatinden büyük dedirtti.

Şehirde kriz yaşanırken Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yaşananı afet olarak nitelendirdi. Kasap yaptığı açıklamada, kendisini eleştirenlere karşı verdiği şiirli cevaba da değinerek, "Bazı art niyetli kişiler, yaptığımız çalışmalardan zarar görev çevreler yaşanan kar afetini fırsat bilerek ölçüsüzce bize saldırmak istedi. Sosyal medya üzerinden hakaret içerikli eleştiriler oldu. Gelen bir eleştiriye o an içinden gelen hislerim ile öyle bir cevap yazdım. Bizim genel anlamda da bir atma türkü kültürümüz var. O kültürün de verdiği hislerle o anda aklıma gelen birkaç mısrayı yazdım. O şiir ile o arkadaşlara nükteli bir cevap vermiş oldum" şeklinde konuştu.

ŞİİRDE NE DEMİŞTİ?

Kasap, kendisine yönetilen yoğun eleştiriler üzerine sosyal medya üzerinden verdiği alaycı şiirli cevapta;

"Kar yağdı mi Rize'de. Sinirler hep hoplayı. Bazı hemşerilerum hesabini sorayı. Kar sokakta oldu mi. Bazıları kizayi. Haçan yuzume bakup bu karı benden sorayı. Bilseydum böyle olmaz. Göğe branda gererdum. Belki bazılarinun. Gözlerine girerdum." yazmıştı.

resat-kasap-siir.jpg