Başkan Kasap'tan Regaip Kandili Mesajı

Başkan Kasap'tan Regaip Kandili Mesajı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yayınladığı mesajında; bütün islam aleminin heyecan ve sevinçle beklediği mübarek üç aylara girmiş olduğumuzu belirterek, bu gecenin bizleri af ve mağfiret ayı Ramazanı Şerife bir adım daha yaklaştıran üç ayların giriş kapısını açan ilk anahtarı, Mübarek Regaib Kandili olduğunu söyledi.

Mesajında, “Kandil günleri, şüphesiz yaratanla olan bağımızı yeniden gözden geçirmemiz, onun şefaat ve merhametinden istemek için önemli birer fırsattır. Tüm islam alemi bu mübarek gün ve gecelerin feyiz ve bereketinden istifade etmelidir.” İfadelerine yer veren Kasap, “Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan bu gece; aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, dünyevi hırsları, öfke ve nefretin esaretini bir tarafa bırakıp, mukaddes dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

Şuan tüm dünyanın ve İslam aleminin içine düştüğü bunalımların, vahşetin, ızdırabın ve kötü günlerin bu gece Yüze Mevlâ’ya açılacak nice eller, gönüller hürmetine ortadan kalkması en önemli duamızdır.
Bu duygu ve düşünceler ile tüm hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam Alemi’nin mübarek Üç Aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, ülkemizin ve tüm İslam Âleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”  dedi.