Başkan Kasap’tan, “Yaşama Yol Ver” Medya Kampanyasına Destek

Başkan Kasap’tan, “Yaşama Yol Ver” Medya Kampanyasına Destek
Rize Belediyesi Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yaşama Yol Ver” medya kampanyasına destek verdi.

Rize Belediyesi, Rize Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yaşama Yol Ver” medya kampanyasına destek olmak amacıyla belediye bünyesinde bulunan reklam panolarına ücretsiz “112 Acil’i Gereksiz Meşgül Etmeyin Ambulans Geçikmesin” yazılı toplum bilincini arttırıcı görsellerin sergilenmesine onay verdi.

Rize Belediyesi Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından yürütülen “Yaşama Yol Ver” medya kampanyasına Belediye olarak destek tüm imkanları ile destek olacaklarını ve vatandaşlarımızın da gerek trafikte gerekse de 112 acil yardım hattını aranması gerektiği zaman daha dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Kasap, toplum bilinci arttırmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik bu tür çalışmaları çok önemsediğini ifade ederek, şunları kaydetti: “112 acil hattının gereksiz aranmaması ve trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda vatandaşlarımızı bilinci davranmaya davet ediyorum. Bu tür faaliyetleri vatandaşlarımıza yönelik sorumluluk eğitimlerinden görüyorum. Ülke olarak gelişmişlik düzeyimiz artması toplum bilincinin artmasına bağlıdır. Bu vesileyle “Yaşama Yol Ver” projesine destek olmak bizim soysal sorumluluk görevlerimizden biridir”

resat-kasap’tan,-“yasama-yol-ver”-medya-kampanyasina-destek.jpg

112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi ise, “Bakanlığımızca sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla başlatılan medya kampanyasına destek olan Rize Belediyesi Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

resat-kasap’tan,-“yasama-yol-ver”-medya-kampanyasina-destek-1.jpg

rize-belediyesi-baskani-prof.dr.-resat-kasap,-rize-saglik-mudurlugu-tarafindan-yurutulen-“yasama-yol-ver”-medya-kampanyasina-destek-verdi-53.jpg