Başkan Türüt: 16 Nisan Bizi Güzel Menzillere Ulaştıracak Otobüsü Beklediğimiz Tarihtir

Başkan Türüt: 16 Nisan Bizi Güzel Menzillere Ulaştıracak Otobüsü Beklediğimiz Tarihtir
Türüt, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için referandum tarihi olan 16 Nisan'ın yıllarca çileyle bir durakta yağmur, kar, çamur altında bekleyerek bizi daha güzel menzillere ulaştıracak olan otobüsün gelmesini ısrarla beklediğimiz tarih olduğunu söyledi.

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa değişikliği için referandum tarihi olan 16 Nisan'ın bizim yıllarca çileyle bir durakta yağmur altında, kar altında, çamur altında bekleyerek bizi daha güzel menzillere ulaştıracak olan otobüsün gelmesini ısrarla ihtiyaçla beklediğimiz tarih olduğunu söyledi.

AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz ve Merkez İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleriyle Mezra, Dağınıksu ve Bozkale mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

img_4105.jpg

Yeni dönemde Büyük Türkiye için güçlü iktidar ve daima istikrar için 16 Nisan tarihinin önemine dikkat çeken Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, 2002’den bu yana 2017 yılına kadar 15 yıllık Ak Parti icraatlarının Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihine  koyduğu katkılarının hülasasının hepsinin toplanıp tabiri caizse bozulmasın diye kapağının koyulabileceği o bohçanın ağzının sımsıkıya kapatılabileceği ve bütün o kazanımların koruma altına alınabileceği bir süreçten geçiyoruz. 16 Nisan, bizim yıllarca çileyle bir durakta yağmur altında, kar altında, çamur altında bekleyerek bizi daha güzel menzillere ulaştıracak olan otobüsün gelmesini ısrarla ihtiyaçla beklediğimiz tarihtir. Bu süre zarfında karda gezdik, yağmurda gezdik, doluda tutulduk ama, biz bu durakta hep bekledik. Teşbihte hata olmaz. Biz bir otobüs durağındaydık bekledik sabrettik la hav le dedik. Ama bir otobüs yolda ve 16 Nisan sabahı durağımıza geliyor. Biz o otobüse bindik bindik. Binemedik diyorum ya hakkıyla bilen Allah’tır. Bir daha o otobüs ne zaman gelir, ne zaman kapısını açar biz o durakta o kadar  dayanabilir miyiz? Kaç tane daha kış yaşarız? Kaç tane daha kar görürüz bilmiyorum. Ama şuan net biliyoruz ki 16 Nisan sabahı  sandıklar açıldığında o otobüs bizim durağımıza geliyor. Yeni Türkiye Cumhuriyeti otobüsü ve biz inşallah hep beraber şunca boran şunca kardan fırtınadan sonra tüm ihtiyaçlarımız sebebiyle o otobüse binip, kutlu menzile doğru daha sağlam ve daha hızlı yol alacağız. Ülkemizde 1923’ten buyana 94 yılda tam 65 hükümet kuruldu. Bu hükümetlerin ortalama ömrü 17 ay oldu. Eğer başından beri Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi kurulmuş olsaydı şuana kadar 19 hükümet kurulmuş olacaktı. Bu sistemle Hükümet kurulamama krizleri, yönetimde çift başlılık krizleri, koalisyon arayışları, mecliste hükümet düşürmeler bir daha yaşanmamak üzere tarihe karışacak. Gücünü Milletten alan milli iradenin doğrudan hükümete yansıyacağı 16 Nisan anayasa referandumu Türkiye için çok önemli bir tarihtir” dedi.

img_4107-001.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın selamlarını mahalle sakinlerine ileten Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz ise, Mahalle yollarında iyileştirmelerin yapıldığını, asfaltlama hizmetlerinin artarak devam edeceğini vurguladı, asfalt için gerekli alt yapıları hazırladıklarını belirtti.

16 Nisan’da güçlü bir evet çıkacağını ifade eden Rize Belediye Başkan Yardımcısı Sultan Yılmaz, “1960 ve 1980 darbe anayasalarının değişmesinin artık vakti geldi. Çünkü yerel yönetimlerin ve ülke yönetimin önündeki en büyük engelin kalkması gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bu değişikliği milletimizle hayata geçirecektir. Rize’nin de bu referandumda birinci çıkmasını arzuluyoruz” dedi.

img_4103.jpg

img_4104.jpg

img_4106.jpg

img_4108.jpg