Başkent'te Rize Belediyesi Fırtınası. Botaş'ı Yine Yendik Finale 1 Adım Kaldı

Başkent'te Rize Belediyesi Fırtınası. Botaş'ı Yine Yendik Finale 1 Adım Kaldı
Rize Belediyesi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Botaş Gelişim’i deplasmanda 65-49 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti. Rize Belediyesi, Çarşamba günü Rize’de oynayacağı maçı kazanırsa finale yükselecek.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Ankara’da Botaş Gelişim’i 79-62 mağlup eden Rize Belediyesi, Başkent’te oynanan 2. maçı 65-49 kazanarak Final için çok büyük bir avantaj yakaladı. Rize Belediyesi, 27 Nisan Çarşamba günü saat: 15.30’da Rize Yenişehir Spor Salonunda oynayacağı mücadeleyi kazanırsa finale yükselecek.

Ankara DSİ Spor Salonunda oynanan yarı final 2. karşılaşmasını Çaykur Rizespor Kulübü Eski Başkanı Hasan Kartal da izledi.

botas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-3.jpg

Rize Belediyesi mücadeleye Deniz Üstün, Arzu Asiye Özdemir, Marie Elise Benson, Aysude Yıldıztekin ve Sümeyya Özcan beşi ile başlarken Botaş Gelişim ise Saliha Mandıracı, Rana Uçar, Burcu Büyükayan, Olena Stashchuk ve Ronahi Zilan Kıran beşlisi ile oyuna başladı.

Rize Belediyesi’nde Arzu rakip potaya 20 sayı gönderirken, Benson 17, Sümeyya 13, Deniz 11 ve Aysude 4 sayı kaydetti.

Botaş Gelişim’de ise Olena Stashchuk 17 sayı kaydederken, Erdenay 11, Işılay, Rana ve Ronahi Zilan 7’şer sayı kaydetti.

Arzu’nun faul atışlarından bulduğu sayılarla maça başlayan ve ilk çeyrekte 11-2’lik skora ulaşan Rize Belediyesi, 9 sayılık farka ulaştığı ilk periyodu 19-14 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan ve rakibi karşısında 25-14 öne geçerek farkı 11 sayıya çıkaran Rize Belediyesi, daha sonra durağanlaştı ve mücadelenin ilk devresinin tamamlanmasına 4 dakika kala fark 4 sayıya düşerken skor ise 28-24 oldu. Rize Belediyesinin top kayıpları ve hücumdan boş dönmesini 3 sayılık atışlarla değerlendiren ev sahibi ilk devrenin sona ermesine 1 dakika 15 saniye kala ilk kez öne geçerek skoru 29-28’e taşıdı. Devrenin sona ermesine 4 saniye kala ise Arzu ile 3 sayılık basket bulan Rize Belediyesi ilk devreyi 33-31 önde tamamladı.

Rize Belediyesi ve Botaş, 2. devreye tutuk bir şekilde başlarken, Botaş, 3. çeyrekte iki dakika dolmak üzere iken Erdenay Topçu’nun 3 sayılık satışıyla 34-33 öne geçti. Karşılıklı sayılarla son dakikalarına girilen bu çeyrekte Rize Belediyesi 28. dakikada farkı 6 sayıya çıkarırken rakibi karşısında 45-39 öne geçti. Son saniyelerde önce Sümeyya’nın 3 sayılık atışı ardından Aysude’nin sayısıyla farkı 11’e çıkaran Rize Belediyesi, rakibine fazla sayı kaydetme şansı tanımadığı 3. çeyreği 50-39 önde tamamladı.

Son periyotta da üstün bir oyun ortaya koyan ve farkı açan Rize Belediyesi, son 4 dakikaya 60-42 önde girdi. Üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdüren Rize Belediyesi, karşılaşmadan da 65-49 galibiyetle ayrılarak final için çok büyük bir avantaj sağladı.

Rize Belediyesi, Çarşamba günü Rize’de oynayacağı maçı kazandığı taktirde Süper Lig’e yükselebilmek için final maçına çıkacak.

rize-belediyesi-kadin-basketbol-takimi-004.jpg

botas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-1.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-2.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-4.jpg

botas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-1-001.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-9.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-7.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-6.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-11.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-2-001.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-3-001.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-4-001.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-5.jpgbotas-gelisim-rize-belediyesi-kadin-basketbol-yari-final-2-macindan-kareler-8.jpg