Batum’da Kurban Coşkusu

Batum’da Kurban Coşkusu
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın beraber düzenlediği Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu Rize Müftülüğünün denetiminde Gürcistan Acara Özerk Bölgesinde gerçekleştirildi.

Rize İl Müftülüğü tarafından denetimi yapılan Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonuna  İl Müftülüğü Personellerinden İsrafil Kocaman, Türk Diyanet Vakfı Memuru İslam Çalık ve Harun Güney katıldı.

525 hissenin dağıtıldığı organizasyonda kurbanlar Batum Merkez, Shvahev, Keda, Khulo, Kabulet, Helvaçavur ilçelerinde ilçe müftülerinin denetiminde, vekalet veren hisse sahiplerinin isimleri okunarak tekbirler eşliğinde kesildi.

Kesilen Kurbanların etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, Batum Merkez Camii İmam Hatibi Şamil Hoca, dağıtım esnasında duygulu anların yaşandığını, yıl boyunca evlerine et götüremeyenlerin evlerine bayram vesilesi ile et götürdüklerini ifade etti.

batum-1.jpg

Görüşlerini aldığımız Batum Başmüftüsü Kemal  TSETSHLADZE kesilen kurbanların Batum merkezle beraber 5 İlçede ilçe müftülerinin denetiminde usulüne uygun, kurban sahiplerinin isimleri tek tek okunarak kesildiğini, 525 hissenin ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyledi.

Bu yıl Batumda çok farklı bir bayram yaşadıklarını ve ilki gerçekleştirilen Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonun amacına ulaştığını bu vesile ile Diyanet İşleri Başkanlığına, Türkiye Diyanet Vakfına ve Rize İl Müftülüğüne minnettar olduklarını ifade ederek, gelecek yıllarda da aynı organizasyonların devamını dilediklerini belirtti.

batum-2.jpg