Bayan Yazıcı'dan Özel Çocuklara Özel İlgi

Bayan Yazıcı'dan Özel Çocuklara Özel İlgi
Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Zehra Usta Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ne ziyarette bulundu.

Sınıfları tek tek gezen ve buradaki çocuklarla ayrı ayrı ilgilenen Bayan Yazıcı, çocukların durumları hakkında bilgi alarak, merkezin çalışmalarını inceledi.

Özel çocukların yer aldığı okulda farklı çalışmalar yapan çocukları ziyaret eden Bayan Yazıcı’nın çocuklarla kurduğu samimiyet dikkat çekerken, Okul Müdürü Mehmet Sadık Cengiz,  İş adamı Tahsin Usta tarafından, annesi Zehra Usta adına 1998 yılında inşaatı başlatılan ve bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak 1999 –2000 yılında eğitim öğretime açılan okul hakkında Bayan Yazıcı’ya bilgi verdi.

rize-valisi-ersin-yazicinin-esi-hanife-yazici-,--zehra-usta-ozel-egitim-uygulama-merkezini-ziyaret-etti-1.jpg

Öğrencilerle ve öğrenci yakınlarıyla yakından ilgilenen Bayan Yazıcı,  özel çocuklarımızın toplumda üreten insanlar olabilmeleri için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini ifade ederek, “Engelli çocuklarımızın, kardeşlerimizin toplumun bir parçası olduğunu her zaman hissetmekteyiz. Onların sorunları hepimizin, ihtiyaçları hepimizin ihtiyaçlarıdır. Biraz önce gezdik, gördük, farklı kategoride sunulan eserler, çok güzel ürünler ortaya çıkarmışlar.  Onları görünce bu merkezin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu hepimiz hissettik. Çocuklarımızın resim yapması, ahşap malzemelerle çalışmaları, müzikle ritim tutmaları bizleri mutlu etti. Öncelikle onlara emek veren, fedakâr öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Hepsine başarılar diliyorum. Toplum olarak engellilerimize sahip çıkacağız.  Engellilerine sahip çıkan, onları iyi derecede eğiten, topluma kazandıran toplumlar, gelişmiş toplumlardır.  Onlara sahip çıkarak, onları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Yavrularımızın en iyi hizmeti alması bizleri son derece mutlu ediyor. Bu okulda eğitim alan çocuklarımızın gelişme kaydettiğini görünce seviniyoruz. Eğitimin çok etkili olduğunu bir kere daha görmüş oluyoruz. Özel eğitim merkezleri  engelli çocukların yetiştirilmesinde önemli ve ayrı bir yer edinmiştir.  Bu merkezimizde görev yapan öğretmenlerimizin fedakârlığı sayesinde her bir çocuğumuz kendi seviyesine göre gelişim ve ilerleme sağlamaktadır. Özel çocuklarımıza yönelik olarak okul idaresi ve okul öğretmenleri tarafından hazırlanan tüm proje ve etkinlikleri her zaman destekleyerek yanlarında olacağız.” dedi.

rize-valisi-ersin-yazicinin-esi-hanife-yazici-,--zehra-usta-ozel-egitim-uygulama-merkezini-ziyaret-etti-3.jpg

Bayan Yazıcı ziyareti çerçevesinde, hayırseverlerin eğitime önemli katkılar sağladığını vurgulayarak,  okulu yaptıran hayırsever Tahsin Usta’ya eğitime verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Hayırsever Usta Ailesi'nin eğitime verdiği desteklerden büyük memnuniyet ve kendilerine minnet duyuyoruz. Yatırımların en değerlisi, insana yapılan yatırımdır. Bu kapsamda Tahsin Usta, herkese örnek olabilecek bir insan. Okullara ismini yazdıranlar, hatırlanarak hiçbir zaman ölmezler. Çok sayıda hayırseverin katkısıyla eğitimde önemli mesafeler kat ediyoruz. Yapılan yatırımlar, ilimizin ve çocuklarımızın geleceği açısından çok değerli. Usta Ailesine  eğitime verdikleri destekten, gösterdikleri dikkatten ve Rize eğitimine okul kazandırmadaki hassasiyetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hayırseverimiz engellilere yönelik bir okul yaptırdı. Tahsin Bey'e, Rize halkı adına gönülden teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

rize-valisi-ersin-yazicinin-esi-hanife-yazici-,--zehra-usta-ozel-egitim-uygulama-merkezini-ziyaret-etti-5.jpg

Özel çocuklar, Bayan Yazıcı’ya kendi elleriyle yaptıkları ürünleri hediye ederken, bu durum Bayan Yazıcı’yı hem sevindirdi; hem de duygulandırdı. 

rize-valisi-ersin-yazicinin-esi-hanife-yazici-,--zehra-usta-ozel-egitim-uygulama-merkezini-ziyaret-etti-6.jpg

rize-valisi-ersin-yazicinin-esi-hanife-yazici-,--zehra-usta-ozel-egitim-uygulama-merkezini-ziyaret-etti-4.jpg

rize-valisi-ersin-yazicinin-esi-hanife-yazici-,--zehra-usta-ozel-egitim-uygulama-merkezini-ziyaret-etti-2.jpg