Bayanlar Çöp'e El Attı

Bayanlar Çöp'e El Attı
Rize Belediyesi tarafından cadde ve sokakları temizlemek amacıyla satın alınan yeni süpürge hizmete başladı

Temizlikte bayan eli dönemini başlatan Rize Belediyesi 162  bin tl’lik süpürge aracını kamuoyuna tanıttı.

Aracın kullanımı için iki bayan personel görevlendirildi. Üzerinde bulunan basınçlı su tabancası ile kendini yıkama özelliğine sahip olan Su sistemli - vakumlu yol süpürme aracı ile kaldırımların ve trafiğe kapalı alanların süpürülmesi hedeflenmekte olup ayrıca vakumlu hava emiş hortumu ile içerisi dolu yol ızgaralarının temizliği de rahatlıkla sağlanabilecek.

cop-2.jpg

Belediye binası önünde aracı kullanarak test eden  ve dönemi içerisinde Rize’de ilkleri gerçekleştiren Başkan Bakırcı, belediye bayan meclis üyelerinin de telkinleriyle aracı kullanacak olan personeli bayanlardan seçtiklerini belirterek “İki genç kızımız araçla temizlik yapacak. Bayan elinin değdiği yere estetik ve temizlik gelir amacıyla aracı iki kızımıza teslim ettik. Rize’miz daha temiz olacak” dedi.

15.20091008164309..jpg

Bakırcı, üçüncü süpürge aracını aldıklarını ifade ederek “2004 yılında Belediye Başkanı seçildiğimde bırakın süpürge aracını, çöp taşıma aracı bile yoktu. Çöpler sahilimize atılıyordu. Yaptığımız girişimlerle çöp sorununu çözdük” diye konuştu.