Bayraktar: Lojistik Merkez İyidere'de Kurulacak

Bayraktar: Lojistik Merkez İyidere'de Kurulacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon'da lojistik merkezle ilgili açıklamalarda bulundu. Lojistik merkezin İyidere'de kurulacağını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, memleketi Trabzon’da AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılım yoğun olurken, aşırı yoğunluk yüzünden Bakan Bayraktar zor anlar yaşadı. Bayraktar, Trabzon’a yapılması planlanan lojistik merkezle ilgili açıklamalarda bulunurken, "Başbakanımız fikir olarak bize lojistik merkezin Trabzon ile Rize’nin ortasında yapılmasının daha kapsamlı olacağını söyledi." ve söz konusu merkezin İyidere Vadisi’nde kurulacağını belirtti.

Bayramlaşma törenine Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafız Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar’ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

trabzon-ak-partide-bayramlasma-1.jpg

Yapılan konuşmaların ardından kürsüye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’a yapılması planlanan lojistik merkezle ilgili açıklamalarda bulunurken, söz konusu merkezin İyidere Vadisi’nde kurulacağını belirtti.

Sürmene ilçesi Çamburnu beldesindeki tersanenin çok yakın zamanda açılacağını belirten Bakan Bayraktar, bunun için çok çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Biz Sürmene, Çamburnu’nda lojistik merkez mahiyetinde bir aktarma istasyonu yapmak için çok ciddi bir çalışma yaptık. Burasının Nur Gemiciliğe tahsis edilmiş olduğunu, ancak süresi içinde yatırım yapmadığı sebebiyle tahsisin artık kaldırılacağını, bu sebeple Gaziantep’den gelecek olan bir firmanın da burada aktarma yapacağı şeklinde çalışmalarımız oldu. Bu konuda maliye bize tahsisi kaldıracağı sözü verdi. Fakat süre dolduğu zaman tekrar gittik bize tahsis için en az 3 yıl daha süresi olduğunu ve kaldıramayacaklarını söylediler. Ne kadar ısrar ettiysek, yasal hakkıdır bize proje verdi bunu kaldıramadık. Bunun üzerine biz ne yaptık? Tekrar Nur Gemiciliği çağırdık dedik ki Allah aşkına ya burada sen tersaneyi kuracaksan yatırımını yap, ya da tahsisten vazgeç. Kendisini ciddi şekilde sıkıştırdık. Bize dedi ki benim projelerimi Ulaştırma Bakanlığı tahsis etmiyor. Onun için ben yatırım yapamıyorum, yoksa yatırım yapacağım. Ben bu yörenin çocuğuyum bunu yapmak benim boynumun borcudur dedi. Bunun üzerine ben de 3 kez Ulaştırma Bakanlığı'na gittim, çok ciddi uğraş verdim projelerini tahsis ettik. Şimdi orada tersane başlayacak. Tersane en az lojistik merkez kadar önemlidir. Tersane her yerde olmaz ancak lojistik merkezi her yerde yapabilirsiniz. Onun için en kısa sürede orada tersanemiz olacak. Artan kısmında yine becerebilirsek aktarma istasyonu yapmak için uğraşacağız” dedi.

"SAYIN BAŞBAKANIMIZ LOJİSTİK MERKEZ KONUSUNDA BİZE FİKİR VERDİ"

erdogan-bayraktar-cevre-ve-sehircilik-bakani.jpg

Bakan Bayraktar, lojistik merkez konusunda Başbakan Erdoğan'ın fikir getirdiğini hatırlatarak, “Daha sonra da Sayın Başbakanımız fikir olarak bize lojistik merkezin Trabzon ile Rize’nin ortasında yapılmasının daha kapsamlı olacağını söyledi. Eğer Çamburnu’nda yapsaydık maksimum 300-350 dönüm olacaktı. Biz Trabzon ile Rize’nin ortasında İyidere vadisinde, Ovit Tüneli de yapılıyor yine Trabzon Limanı Çamburnu Limanı kullanılacak şekilde yaptığımız zaman burası en az 3 milyon metrekare alanda 7-8 vilayeti İpek Yolu'nu kapsayacak şekilde çok daha faydalı olur. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı bu fikrin etrafında birleşti biz de oradaki lojistik merkezin oluşması için çalışıyoruz. Olay budur. Çamburnu’nda tahsisi kaldıramadık, kaldırabilseydik orada çalışmalarımız devam edecekti. Mühim olan yatırım yapmaktır, iş yapmaktır. Onun için biz sizinle bütünleştik biz sizden birisiyiz. Biz halkın kendisiyiz. Halk ne isterse Trabzon ne isterse biz onunla beraberiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bayramlaşma törenine geçildi. Bakan Bayraktar, partililerle tek tek bayramlaşmaya çalışırken, zaman zaman izdiham yaşandı.

trabzon-ak-partide-bayramlasma.jpg