BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Usta: Seçim Yardımı Alan Siyasi Partiler Holdingleşmiş

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Usta: Seçim Yardımı Alan Siyasi Partiler Holdingleşmiş
BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, “Bir yandan terörle mücadele ediyoruz, binlerce vatan evladımız şehit oluyor. Diğer yandan hazineden terör örgütünün siyasi uzantısına finansman sağlanıyor ve siyaset buna göz yummakta” dedi.

Büyük Birlik Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, seçim yardımı alan siyasi partilerin holdingleştiğini belirtti ve siyasi partilere ödenen hazine yardımı ile seçim yardımının kaldırılması gerektiğini ifade ederek, “Bir yandan terörle mücadele ediyoruz, binlerce vatan evladımız şehit oluyor. Diğer yandan hazineden terör örgütünün siyasi uzantısına finansman sağlanıyor ve siyaset buna göz yummakta” dedi.

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Usta, yaptığı yazılı açıklamada, siyasi partilerin birer ticari holdinge dönüştüğünü belirterek, “Birkaç gün içerisinde meclisteki beş siyasi partinin banka hesaplarına hazine tarafından 650 milyon TL aktarılacak. Seçim olması halinde ise bu para 2.5 milyar TL’ye çıkacak. Adeta siyasi partiler birer ticari holdinge dönüşmüştür. Bu paradan alacaklar arasında terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP’de var. Kendisine 77 milyon TL düşüyor. Seçim olması halinde rakam 200 milyon TL’ye çıkıyor. Bir yandan terörle mücadele ediyoruz, binlerce vatan evladımız şehit oluyor. Analar babalar ağlıyor, nice çocuklarımız yetim ve öksüz kalıyor. Diğer yandan hazineden terör örgütünün siyasi uzantısına finansman sağlanıyor ve siyaset buna göz yummakta. Halkımız buna tepkili, bunu Aziz Milletimiz kabul etmiyor. Derhal buna müdahale edilmeli. Ve teröre giden bu yardım kesilmeli.” dedi.

Genel Başkan Mustafa Destici’nin “Hazine yardımı da seçim yardımı da kaldırılsın” önerisinin ekonomide zor bir zamandan geçtiğimiz bu dönemde kabul edilmesi gerektiğine vurgu yapan Merkez İlçe Başkanı Usta, “Siyasi partilere hazine ve seçim yardımı tamamen kaldırılsın. Siyasi partiler adeta bu yardımlarla siyasi birer holdinge, ticarethaneye, dönüşmüş durumdalar. Oysa siyasi partiler milletimize hizmet için vardır. Ekmek elden su gölden. Bir elleri yağda bir elleri balda. Hani halka hizmet Hakk’a hizmetti. Ne yazık ki her geçen gün ülkemizde siyasetin kalitesi daha da düşmektedir. Rahmetli Muhsin Başkanımızın ifade ettiği gibi kurulan sistem adil değil. Ne seçilen muktedir, ne de seçen. Sistem buna müsade etmiyor. Ve bu sistemden beslenenlerde bu durumdan gayet memnunlar. 2002’de hazine yardımı bize de yapıldı ve Rahmetli Genel Başkanımız Bu parayı Şehit Aileleri ile derneklerine dolaylı yoldan dağıttı. Hatta hukuki olarak bunun önüne engel de koydular. Bunu yapamazsınız ceza ödersiniz diye. Otuz yıllık siyasi partiyiz ve devletimize yük olmadan ayaktayız. Üyelerimizin aidat ve teşkilatımızın katkıları ile bugünlere geldik. BBP her daim Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun çizgisinde ve kararlılıkla bu aziz milletimizin gerçek muktedir iktidarını gerçekleştirmek, İ’la-yi Kelimetullah ve Nizamı Alem davamız için, azimle ve kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Bizler kahraman devletimizin, aziz milletimizin gerçek sevdalılarıyız. Onun için Muhsin'ce duruş, Muhsin'ce doğuş diyoruz.” şeklinde konuştu.

bbp-rize-merkez-ilce-baskani-abdulkadir-usta.jpg