Bekaroğlu Aktif Siyasete Döndü

Bekaroğlu Aktif Siyasete Döndü
Siyasetin önemli isimlerinden Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Başbakanın baba ocağı Rize’de belediye başkan adayı olarak aktif siyasete geri döndü.

Fazilet Partisi’nden Rize Milletvekili seçilen ve uzun dönem Saadet Partisi’nde genel başkan yardımcılığı görevi yürüten Bekaroğlu daha sonra HAS Parti’de genel başkan yardımcısı olarak siyaset yapmıştı. Numan Kurtulmuş’u AK Parti’ye geçişinden dolayı sert bir şekilde eleştirmesi ile gündem olmuştu.

Bekaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’den belediye başkan adaylığını açıklayarak aktif siyasete geri döndü.  Bir süreden çeşitli partilerin taleplerini yanıtsız bırakan Bekaroğlu, bağımsız oluşum olarak adlandırdığı bir yapı ile Saadet Partisi çatısı altında Rize Belediyle Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

a2.20140111161320.jpg

Bugün Rize’ye gelen Bekaroğlu il girişinde 100 araçlık bir konvoy ile karşılanırken Memişağa Parkı’nda sevenlerine seslendi.

Gelen yoğun talepler üzerine aday olmaya karar verdiğini açıklayan tecrübeli siyasetçi, “Sizden gelen bu talebe karşı duyarsız kalamazdım ve kalmadım. Bir siyasetçi olarak burada yetişmiş bir insan olarak kendimi Rize’ye borçlu hissediyorum. Bu borcumu ödemeye geldim.  Bu konuyu araştırdık konuştuk. Değişik partilerden arkadaşlar ile temaslarımız oldu. Sonunda bu işe hazır, bu işi yürütebilecek çatı olarak Saadet Partisi’ni gördük. Saadet Partisi’nden seçime giriyoruz ama Rize’yi temsil eden bağımsız bir inisiyatif ile bağımsız bir liste ile Saadet Partisi  çatısında seçime giriyoruz.”dedi.

BAŞBAKANA KARŞI GELMEDİM

bekaroglu.20140111160703.jpgBaşbakan’a karşı Rize’den aday olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Bekaroğlu, “Daha şimdiden birileri ‘Bekaroğlu bir organizasyon ile geliyor buraya. Başbakanımıza karşı geliyor’ diye propaganda yapmaya başladılar. Hayır biz kimseye karşı Rize’ye gelmedik. Bölme bir niyetimiz yok. Biz Rize’ye geldik belediye yönetimine talibiz. Rize’yi yönetmek istiyoruz.”dedi.

TEK KİŞİLİK PROTESTO

Konuşmanın devam ettiği sırada Ü.Y isimli motosikletli bir kişi “Başbakan’a karşı Rize’ye nasıl gelirsin” diyerek tek kişilik protesto gerçekleştirdi. Polis protestocuyu otoya bindirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

Konuşma sonrası protesto ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bekaroğlu

“Başbakanın memleketindeyiz ama bizde bu memleketteniz. Başbakanda gelecek herkes de gelecek bu memlekete. Bu memleket bizim memleketimiz. Kim niye yaptı bilmiyorum ama bir acizliktir. Bu hakaret başbakana yapılmıştır.”dedi.

a23.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞBAKAN’IN HAKKI

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bekaroğlu Cumhurbaşkanlığı’nın başbakanın hakkı olduğunu ifade edip, “Bizim Başbakan ile bir sorunumuz yok. Daha önceki Başbakanlar ile de bir sorunumuz yoktu. Rize’nin başbakan çıkartması güzel bir şeydir. Umarım Başbakanımız Cumhurbaşkanı da olacaktır. Cumhurbaşkanı olur inşallah. Biz destekleriz. Hakkıdır. 11 yıldır Başbakanlık yapıyor. “dedi.

02.20140111161409.jpg

Bekaroğlu, “BDP ve HDP ile yakınlığı olduğu yönündeki iddiaların kendisine hatırlatılması üzerine, “Bunlar abes ile iştigal. Bir söz vardır. Ben ikinci kısmını söylüyorum.  ‘Kervan yürür” biz kervanı yürütmeye geldik. Yapacağımız iş budur. Edilen sözler sahibine aittir. Kötü sözlerde edene döner. Kimseye cevap verme durumunda değilim. Vermeyeceğimde. Öylede bir şey yok. İlgisi yok. Ben bir bağımsız ekibin adayıyım.”dedi.

a1.20140111161529.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ
Bekaroğlu İddialı Konuştu

Bekaroğlu; Muhatap Almıyorum!