Bekaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu’ya Rize’den Tepki Gösterdi

Bekaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu’ya Rize’den Tepki Gösterdi
CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’da yaptığı açıklamalara sert bir şekilde cevap verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cuma günü Trabzon’da CHP’nin İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nu hedef alarak yaptığı açıklamalara Bekaroğlu, Rize’den cevap verdi.  CHP İstanbul Milletvekilleri Tanrıkulu ve Bekaroğlu’nun Mardin’in Nusaybin ilçesi Koruköy’de kuşatılan PKK Terör Örgütü mensuplarıyla Silahlı Kuvvetler arasında yaşanan çatışma sırasında köyde yaşlı bir köylüye işkence yapıldığı iddiası ve o köyün Silahlı Kuvvetler tarafından sarılmasına “O köyü niye kuşattınız?” sorularına Trabzon’dan sert cevap vererek,  “O yaşlı köylünün evini 5 aydır takip ediyoruz. O yaşlı dedikleri adam, teröristlere ev sahipliği yapıyor. İş adamlarını çağırıp teröristlerin emirlerini iletiyor. Orayı kuşatan ve köyün altına bomba yığan biz değiliz. Bunu gidin Kandil’e sorun. Karayılan’a sorun.” İfadesinde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya  CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu tepki gösterdi ve “Bizim vatanseverliğimizi, milliyetçiliğimizi ve insanlığımızı Süleyman Soylu’nun tartışmaya hakkı yoktur, haddi değildir. Ne geçmişi ne çağı ne kalibresi buna müsait değildir.” dedi.

CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, yaptığı açıklamada, sosyal demokrat bir parti olduklarını belirterek sosyal demokrat bir partinin terörle mücadeleyi desteklemesinin yanında yapılan her şeyin hukuk içerisinde olması, insan hakları duyarlılığının da ihmal edilmemesi gerektiğine inandıklarını kaydederek, “Bunun böyle olduğunun bilinmesine rağmen Oflu Hemşehrimiz sayın Süleyman Soylu bu kelimeleri düşünerek söylüyor, utanmadan, uyanıklık yaparak Cumhuriyet Halk Partisini ve şahsiyetimi bir şekilde terörle ilişkilendirecek ve hedef gösterecek şekilde Trabzon’da açıklama yapıyor. Nerede açıklama yapıyor. ‘Evet’ kampanyasını başlatmış olduğu bir toplantıda yapıyor. İnsan utanır. Buradan Sayın Süleyman Soylu’ya ve herkese söylüyorum. Sayın Süleyman Soylu’nun kalibresi bana çamur atacak derecede değildir, durumda depğildir. Mehmet Bekaroğlu’nu Rize’de bilir Türkiye’de bilir. Hayatım insan hakları mücadelesi ile geçmiştir. Kim olursa olsun kim mağdursa kimin hakkı gasp edilmişse orada mücadelemi yürütmüşümdür. Bunu dünya biliyor. Sayın Süleyman Soylu’nun bunun üzerinden Mehmet Bekaroğlu’nu karalaması hele hele ‘hele gitsin bakalım Rize’de aday olsun da görelim’ demesi haddi değildir. Sayın Süleyman Soylu hadsizlik yapmıştır. Sayın Süleyman Soylu eğer referandum kampanyası yapacaksa yapsın. Bu Anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini bu millete anlatsın. Bizde bu Anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini anlatıyoruz zaten. Milletimize de güveniyoruz. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi Cumhurbaşkanından başlayarak en aşağıdaki adama kadar Süleyman Soylu’dan Sayın Başbakan Binali Yıldırım’a kadar herkes hiçbir şekilde bu anayasa değişikliğinin içeriğini anlatmıyor. Anayasa değişikliğine karşı çıkanlara çamur atmakla geçiniyorlar. Bu Rize meydanından bir daha söylüyorum. Rize’den de aday olurum oldum da. Seçildim de seçilemedim de eğer siyasete devam edeceksem yine de aday olurum. Nereden aday olacağımın hesabını yapmak Süleyman Soylu’ya düşmez. Yaptığı iş ayıptır, yakışmaz, hadsizliktir.” dedi.

Terör konusunda duyarlı olduklarını, Trabzon ve Rize gibi terör konusunda duyarlı bir bölgede Bakan Soylu’nun açıklamalarıyla hedef gösterildiğini kaydeden Bekaroğlu, şunları kaydetti: “Birilerine mektup yazıyor sayın Süleyman Soylu utanmadan. Biz bu yola çıktık kimseden korkumuz morkumuz yok. Herhangi bir şey yapmaya kalkacak olanlara da cevap verebilecek güçteyiz. Ha bir tane canımız da var. Allah’ın yazgısına da, kimin ne olacağına O’nun karar verdiğine inanmış insanlarız. Bu konuda bir korkumuz yok ama Devletin bakanı bütün yurttaşların can güvenliğinden sorumludur. Devletin bakanının özellikle içişleri bakanının yurttaşların ve Mehmet Bekaroğlu’nu yada başkalarını birilerine hedef gösterme hakkı yoktur. Bu hadsizliktir, ayıptır. Bi daha söylüyorum Sayın Süleyman Soylu’nun Mehmet Bekaroğlu’nun şahsını tartışmaya kalibresi yetmez, siyasi geçmişi yetmez, tarihi yetmez. Rize’den bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Eğer gerçekten yapacağı söyleyeceği bir şey varsa söylesin. Ben milletvekiliyim. Kime soracağım? Bana diyor ki ‘Kandile sorsunlar’ Bir devletin içişleri bakanının cevabına bak. Kandil kim? Kandil terör örgütü değil mi?. Kandil bir terör örgütünün yuvası değil mi? Ben kime sormuşum, içişleri bakanına sormuşum. Kime sormuşum? Devletin Bakanına sormuşum. Ne sormuşum? Diyorum ki ‘Sayın Bakanım bu konularla ilgili bir açıklama yapılmadı. Devlet açıklama yapmadığı için dünya kadar spekülasyon var, dedikodular var. Bu devletimize de terörle mücadelemize de zarar veriyor. Bir açıklama yapın ne oluyor orada açıklayın’ Bunu kimse soracağım. ‘Kandil’e sorun diyor’. Kandil’i ben muhatap almıyorum. Öyle anlaşılıyor ki içişleri bakanı Adalet ve Kalkınma Partisi muhatap olarak Kandil’i görüyor. Ben görmüyorum muhatap. Devletin Bakanına soruyorum. Doalyısıyla Soylu’nun bu açıklamaları en basitinden ayıptır. Bizim vatanseverliğimizi, yurtseverliğimizi, milliyetçiliğimizi ve insanlığımızı Süleyman Soylu’nun tartışmaya hakkı yoktur, haddi değildir. Ne geçmişi ne çapı ne kalibresi buna müsait değildir.”