Bekaroğlu: Kim Demiş Erkekler Öpüşmez

Bekaroğlu: Kim Demiş Erkekler Öpüşmez
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, CHP’ye geçişinin ardından ilk kez Rize’ye gelerek parti teşkilatını ziyaret etti.

CHP’ye geçtikten sonra ilk kez memleketi Rize’ye gelen Bekaroğlu, bugün CHP İl Teşkilatı’nı ziyaret ederek partililerle bayramlaştı.

Bekaroğlu il binasına CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ile birlikte geldi. Parti binasının kasasında partililer ile bayramlaşan Bekaroğlu, bir partilinin “erkekler öpüşmez, tokalaşalım” demesi üzerine, “Kim demiş erkekler öpüşmez. Nereden çıktı bu ya. Neden öpüşmezmiş” diye cevap verdi. Bekaroğlu binaya “Selamunaleyküm” diyerek girdi.

mehmet-bekaroglu-rizede.20141005182136.jpg

Bekaroğlu İŞİD’e karşı düzenlenecek operasyonda Türkiye’nin çıkarı bulunmadığını söyleyerek, “Bizim çocuklarımız çok öldü. Osmanlının son zamanlarından günümüze kadar çocuklarımız topraklara düşüyor. Elbette vatan için canımızı veririz. Ölürüz. Öldüler ve ölmeye devam ediliyor. Ancak Ortadoğu bataklığında çocuklarımız ve ortadaki çocukların ölmesi kimin için. ABD Başkanı Obama 2011 savunma bütçesini parlamentosuna sunarken ‘Biz bundan sonra Ortadoğu’daki çıkarlarımız için asker indirmeyeceğiz. Askerimizin postalı o topraklara değmeyecek. Havadan bombardıman yapacağız. Kara savaşını yerel güçler ile yapacağız’ dedi. Yani biz havadan bombalayıp aşağıdan paramızla kiraladığımız yerel güçleri kullanacağız demek istedi. Peki Ortadoğu insanı, biz aptal mıyız? ABD’nin çıkarları için burada neden biz birbirimizi öldürüyoruz? Neden Şiiler Sünnileri Sünniler Şiileri öldürüyor? Niye Araplar Kürtleri, Kürtler ise Arapları öldürüyor? Bu ölüm panayırına girip neden çocuklarımızı öldürtelim. Kardeşlerimizin çocuklarını neden öldürtelim. Bu savaşta Türk askerinin Suriye veya Irak’a girmesinde yabancı askerlerin ülkemize girmesinde Türkiye’nin bir çıkarını görmüyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi bu teskereye red oyu verdi” dedi.

"ABD’NİN ÇIKARI VAR"

mehmet-bekaroglu-rizede-1.20141005182206.jpg

Bölgede yaşanan savaşta İsrail ve ABD’nin çıkarı olduğunu dile getiren Bekaroğlu, “IŞİD ile mücadele yalanın ta kendisidir. IŞİD denen bu örgütün ortaya çıkmasında bunların katkısı olmuştur. Kaldı ki bu ne kadar bir örgüttür. Nedir. Kimin çıkarına çalışıyor. ABD’nin burada ne kadar eli var bunu da kimse bilmiyor. Bu örgütün varlığından İsrail’in faydası var. Bu örgüt konuşulurken IŞİD Gazze’ye gidip 2 bin 500 Müslümanı katletti. Hiç kimse konuşmadı. O örgütün orada olmasında Kuzey Irak’taki yapının faydası var. Varlığını daha da pekiştirdi. Irak yönetiminin faydası var bunu bahane gösterip silah yardımı alıyor. ABD’nin esas olarak çıkarı var. İnsanların mezhep ayrımları ile birbirine karşı kışkırtarak bölgenin enerjisini ve petrolünü götürmeye devam ediyor. CHP bu oyunun içerisinde olmayarak doğru yapmıştır” şeklinde konuştu.