Bekaroğlu Rize İçin İlk Projesini Açıkladı

Bekaroğlu Rize İçin İlk Projesini Açıkladı
Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Rize ile ilgili ilk projesini açıkladı. İşte Bekaroğlu'nun ilk projesi:

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, duble yol ile denizi elinden alınmış Rize’ye denizi getireceklerini açıkladı.

BEKAROĞLU: RİZE'YE DENİZ GETİRECEĞİM

Saadet Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, ilk projesini açıkladı. Bekaroğlu, Rizeli’nin denizle arasına set çeken duble yolun transit yol haline getirileceğini ve sahil şeridini Rize ile birleştirerek Rize’nin yeniden denize kavuşturulacağını açıkladı.

İşte Bekaroğlu’nun konu hakkındaki açıklamalarından satırbaşları:

Bildiğiniz gibi Rize Belediye Başkan adayı oldum. Ne yapacaksın, projelerin var mı diye soranlar artmaya başladı. Elbette projeler önemli ama onlardan daha önemli olan şeyler var.  Önce ilkeler diyoruz. Katılımcı, şeffaf, denetlenebilir, insan öncelikli bir yerel yönetimin örneğini ortaya koyacağız. Önceliğimiz bu ilkeler olacak.

Bir de proje açıklayayım. Rize'ye deniz getireceğim. Güldünüz, tuhaf geldi değil mi? Hiç de öyle değil; Rize'de gerçekten deniz yok ve biz Rize'ye denizi tekrar getireceğimizi söylüyoruz. Duble yol, Rize'nin elinden denizini almıştır, Rizelinin denizle arasına set çekilmiştir. Transit yolu şehir içi yolu haline getireceğiz; bu yoldaki trafiği lambalarla yavaşlatacak, sahil şeridini Rize ile birleştireceğiz.

Transit yolu tüneller ve viyadüklerle arkadan geçirmesini sağlayacağız. Elbette  biliyoruz, bu belediyenin işi değil. Bunu merkezi hükümet yapacak tabi. Mecburen yapacaklar çünkü mevcut yoldaki trafiği yavaşlatacağız. Bu şekilde Rize'ye kazandıracağımız sahil şeridini ise yaşam alanlarına dönüştüreceğiz. Tekrar ediyorum; Rize'ye deniz getireceğim.