Bekaroğlu'na Zor Soru: Atatürk'e Kefere Dedin mi ? VİDEO İZLE

Bekaroğlu'na Zor Soru: Atatürk'e Kefere Dedin mi ? VİDEO İZLE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu'na katıldığı programda geçmişte Atatürk'e kefere dediği iddiası soruldu.

Milli Görüş geleneğinin sembol isimlerinden biri olan, şimdilerde ise CHP'ye geçerek genel başkan yardımcılığına kadar yükselen Mehmet Bekaroğlu'nun 1993'teki bir yazısı yeniden gündemde..

Önceki gece Abbas Güçlü ile Genç Bakış'ın konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Işık Üniversitesi öğrencilerinin sorularını yanıtladı.

"ATATÜRK'E 'KEFERE KEMAL' DEDİN Mİ?"

Siyaset Bilimi Öğrencisi ve CHP üyesi Sinan Çiftçi, Bekaroğlu'nu adeta terletti. Mehmet Bekaroğlu'nun Mustafa Kemal Atatürk hakkında 'Kefere Kemal' dediği iddia edilen yazının hatırlatılması üzerine, canlı yayında gergin anlar yaşandı. Genç CHP'li, Bekaroğlu'nun böyle bir sözü söylediğine inandığını da ekleyerek,  Atatürk için "'Kefere Kemal" ifadesini kullanıp kullanmadığını sordu.

Sinan Çiftçi, daha sonra twitter hesabında o anları 'zafer' olarak niteledi.

2.20141017002940.jpg

21 YIL ÖNCE "KEFERE KEMAL" DEMİŞTİ

Bekaroğlu, bundan tam 21 yıl önce yani 1993 yılında Gelecek adlı bir dergide Su Üzerinde Yürümek adlı bir yazı kaleme aldı. O dönem Hürriyet gazetesi tarafından haberleştirilen Bekaroğlu'nun o yazısında kullanılan ve "kafir" anlamına gelen "Kefere Kemal" ifadesi günümüze kadar tartışıldı.

Bekaroğlu o yazısında şöyle demişti: "Bir zamanlar şanlı ecdat vardı; dört kıtada at koşturan, sonra Ayasofya, Yunanistan'ı tel'in mitingleri ve büyük doğu. Bir de kefere Kemal"