Bekaroğlu'ndan Yeşil Yol Açıklaması VİDEO İZLE

Bekaroğlu'ndan Yeşil Yol Açıklaması VİDEO İZLE
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, Samsun’dan Artvin’e kadar 8 ilin yaylalarını birleştirecek Yeşil Yol'un yayla yolu olmadığını, turizm amaçlı yapılmadığını tespit ettiklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu, CHP Rize İl Başkanlığının düzenlediği bayramlaşma programının ardından düzenlediği basın toplantısında, "CHP'nin bölgedeki bazı ileri gelenlerinin, Yeşil Yol Projesi'ni daha önce desteklemesi ama bölge vekillerinin buna karşı çıkmasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, CHP olarak yürüttükleri çalışma sonucunda Yeşil Yol'un yayla yolu olmadığını, orman köyleriyle yüksek köyleri rahatlatacak bir proje olmadığını ve turizm amaçlı yapılmadığını tespit ettiklerini söyledi.

mehmet-bekaroglu-rizede-partililerle.jpg

CHP'nin şu andaki haliyle Yeşil Yol inşaatına karşı olduğunu belirten Bekaroğlu, "Öncelikle yolun daha açık şekilde köylülere, halka anlatılması, çevrecilere anlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yol aynen HES'ler gibi çok ciddi tepki alıyor, şüphe uyandırıyor. Durup dururken bayram değil seyran değil noktasında ne oldu da Samsun'dan itibaren yaylaları birleştiriyorlar.Bundan endişe ediyoruz. Bir başka endişemiz de odur ki bu turizm politikaları yanlış politikalardır. Eğer turizm için yapılıyorsa. Ayder ve Uzungöl örnekleri böyledir. Eğer Doğu Karadeniz yaylaları Ayder ve Uzungöl gibi olacaksa biz bu gelişmeye, tırnak içinde modernleşmeye, bu yolun yapılmasına karşı çıkıyoruz. Bizim politikamız budur değerli arkadaşlar. Genel Merkezimizin politikası budur. Ama Cumhuriyet Halk Partisinin temel sorunu değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nde farklı farklı düşünceler vardır." dedi.