Belediye Başkanı Metin ve RTB Başkanı Erdoğan, Yapımı Devam Eden Çay Çarşısında İncelemede Bulundu

Belediye Başkanı Metin ve RTB Başkanı Erdoğan, Yapımı Devam Eden Çay Çarşısında İncelemede Bulundu
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, yer tahsisi Rize Belediyesi tarafından yapılan “Çay Çarşısı” projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan, RTB tarafından yapımı üstlenilen ve Türk Çayı'nın daha etkin tanıtımını sağlamak, tüketici gruplarına farklı özellik ve kalite normlarında yer alan çay ürünlerini tadımı ve satışını sağlamak, çay işletmelerinin pazarlama kapasitelerini geliştirmek ve bunlara bağlı olarak Rize’yi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısını artırarak turizmden elde edilen gelirleri artırma hedefiyle İtfaiye Müdürlüğü yanı sahil dolgu alanında yapımına devam edilen Çay Çarşısı Projesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Yaklaşık 19.5 milyon liraya mal olacak ve 2 yılda tamamlanması hedeflenen projeyle ilgili olarak Belediye Başkanı Metin ve RTB Başkanı Erdoğan, proje alanında gerçekleştirdikleri incelemede, Rize’ye seyahat eden herkesin mutlaka görmesi gereken ve görmelisiniz tavsiyesinde bulunacağı bir çarşı oluşturacaklarını kaydederek, projenin Rize’ye hayırlı olması temennisinde bulundular.

RTB’den yapılan açıklamada Çay Çarşısı Projesiyle, “Rize Çayı bilincinin Türkiye'de ve Dünya'da yerleşmesi sağlanacak. İlimizde üretilen çayın tanıtımını aktif bir şekilde gerçekleştirilecek. Kişi başı yıllık çay tüketim miktarının artmasını sağlanacak. Yöresel ürün tanıtım ve satış cazibe merkezi oluşturulacak, Yerli ve yabancı turistlere hizmet sağlanacak. İlimizde elde edilen turizm gelirlerinin artırılacak. Çay sanayicilerinin pazarlama kapasitelerinin geliştirilecek. Bölge ekonomisine katkı sağlanarak ve yeni istihdam alanları oluşturulacak. Bölge insanının güzelce vakit geçirebileceği sosyal yaşam alanı oluşturulacak. Çay faaliyetleri gelişimine sosyo ekonomik katkı sağlanacak. Tüketicilerin çay tüketimi konusunda bilinçlenmelerini sağlanacak.” ifadeleri kullanıldı.

cay-carsisi-rize-001.jpgbaskan-metin-yapimi-devam-eden-“cay-carsisi”-nda-incelemelerde-bulundu-(1).jpgbaskan-metin-yapimi-devam-eden-“cay-carsisi”-nda-incelemelerde-bulundu-(2).jpgbaskan-metin-yapimi-devam-eden-“cay-carsisi”-nda-incelemelerde-bulundu-(3).jpg