Belediye İşçilerine Yüzde 17 Zam Yapıldı

Belediye İşçilerine Yüzde 17 Zam Yapıldı
Rize’de belediye işçilerine yüzde 17 zam yapıldı.

Rize’nin İkizdere İlçe Belediye Başkanlığı ile Hizmet-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşmesi anlaşmayla sonuçlandı. İşçilerin ücretlerine %17 oranında zam yapıldı.

İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, düzenlenen imza töreninde “Eşit işe eşit ücret ilkesiyle işçilerimizin ücretlerini memurlarımızla aynı seviyeye getirmek için imkanlarımızı zorlayarak işçilerimizin ücretlerine %17 oranında artış sağladık. İşçilerimizi memnun ettiğimizi düşünüyorum. Sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ikizdere-belediyesinden-iscilere-yuzde-17-zam.jpg

Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca ise güzel bir sözleşmeye imza attıklarını ifade ederek, “Yapılan anlaşma ile işçilerimizin günlük yevmiyeleri 105 TL yükseltildi. Sosyal haklarda da güzel artışlar sağladık. Sözleşmemize eğitime destek ilkesiyle üniversiteyi kazanan üye çocuklarımıza kayıt yardımı maddesini ekledik. Üniversite ve yüksekokul eğitim yardımını 750TL’ye çıkardık. Başkanımızın da değindiği gibi aynı iş, aynı çalışma şartları ve aynı emeğin sergilendiği hastanelerimizdeki taşeron işçilerimizin eşit ve adil bir ücreti hak ettiğini düşünüyoruz. Taşeron işçileri rahatlatacak düzenlemeleri bekliyoruz. Sorumluluğumuz gereği üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

ikizdere-belediyesinden-iscilere-yuzde-17-zam-1.jpg

Ayrıca 1 yıl geçerli olan toplu iş sözleşmesiyle işçilerin sosyal haklarında %20 ile %120 oranlarında artış sağlandı.

ikizdere-belediyesinden-iscilere-yuzde-17-zam-3.jpg