Belediyeden Ağaç Nakli

Belediyeden Ağaç Nakli
Rize Belediyesi inşaat yapılacak alanlarda bulunan mandalina, portakal, çam gibi değerli ağaçları sökerek şehrin sahil kısmına taşıyor.

İnşaat yapılacak alanlarda bünyesinde kurduğu ekiple değerli ağaçları tespit eden Rize Belediyesi bunları farklı yerlerde değerlendiriyor.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden Rize’ye getirtilen ağaç sökme makinesi ile sökülen ağaçlar refüj ve yeşil alanlara dikilerek kültürel bitki dokusu sağlanıyor.

Rize Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün koordine ettiği çalışma ile üç günde  7 adet Doğu Ladini, 35 Adet yerli portakal ve mandalina ağacı sökülerek merkez dolgu alanı ve Fener Mahallesi viyadük çevresine dikildi.

agac-1.jpg

Yapılan çalışma için geç kaldıklarını belirten Başkan Bakırcı “aldığımız bir karar ile Rize’de yetişen, il dışından da çok talep gören  mandalina ve portakal gibi narenciye ağaçlarımızı heba etmek istemiyoruz. Bunun yanında değerli ağaçlarımızı da tespit ediyoruz. Ağaçları başka yere taşımak için ihtiyacımız olan aracı İstanbul Büyük Şehir Belediyesinden aldırdık. Bitkiye zarar vermeden sökümü gerçekleştiriliyor ve başka bir yere nakil edilerek dikimi gerçekleştiriliyor. Böylece Rize’nin rekrearasyon’una olduğu gibi bitki kültürüne de katkı sağlamış oluyoruz”

Aracın bir süre daha Rize’de kalacağını hatırlatan Bakırcı; ağaçlarının kendi arazilerinde nakillerini isteyen vatandaşlara da ücretsiz hizmet verebileceklerini belirterek aracı gönderen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ve Park ve Bahçeler Müdürü İhsan Şimşek’e teşekkür etti.