'Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur'

'Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur'
Fenerbahçe camiasının önde gelen isimleri Aziz Yıldırım'ın taraftarlarla yaşadığı diyaloğu değerlendirdi. En ilginç değerlendirmeyi ise efsane başkan Ali Şen yaptı.

Fenerbahçe camiasının önde gelen isimleri Aziz Yıldırım'ın taraftarlarla yaşadığı diyalog ve sözlerini TV8'de Telegol programına değerlendirdiler.

İşte görüşler:

Atilla Kıyat: Eski Fenerbahçe Asbaşkanı

Hayretle izliyorum. Bir başkanın bu şekilde hareket etmemesi seyirciyle direk muhatap olmaması lazım. Tabi en önemli konu taraftar bir kere başlarsa bu işe, bu işin sonu başkan açısından pek fazla da hayırlı olmaz diye düşünüyorum. Taraftarları maalesef yöneticiler işlerine geldiği gibi kullanmaya alışmışlar. Kendi yarattıkları canavar, kendilerini yiyecek duruma da geliyor. Ben tepkisini koyan çocuklara canavar anlamında söylemiyorum, mecazen kullanıyorum bunu. Başkanın bu kulübün yönetiminde zamanını doldurmuştur diye düşünüyorum. Başkan değil yöneticiye de yakışmaz herhangi bir kişiye de yakışmaz o şekilde tepki. O herhalde başkanın sinirlerinin bozuk olduğunu kendini kontrol edemediğini gösteren bir şey. Ruh halini kontrol edemediğini gösteren bir şey. Eğer ruh halinin yansıması ise bu ruh halindeki bir insanın da ‘tamam benim Fenerbahçe’ye çok ciddi hizmetlerim oldu ama benim artık sağlığım müsait değil’ veya ‘sinirlerim müsait değil’ diyip hakkınızı helal edin diyip gitmesi lazım. Eleştiriyi bile kabullenemiyor ise bozuk ruh hali ile başkanlığı nasıl yapabilir? O da düşündürücü. Sahip olduğu koltuğu nedeni nedir bilinmez ama bırakmak istemiyor. Ama koltuktan aldığı güç arkasından yok olursa, bu gücün yok olmasını istemiyor. Yani arkasında bu güç varken her şeyle mücadele etmek istiyor.

Aziz Yılmaz: Birleşik Fenerbahçe Vakfı Başkanı

Yargıtay kararını bekliyor bir taraftan, bir taraftan kulüp bitik durumda. Bu ara ruhi durumu bozuk tabi. O bozuklukta sistem olarak tek başına idare ettiği için yönetim istifa diyor. Yönetim diye bir şey yok ki. Aziz Yıldırım ve şuhekası var. Bu ruh haliyle kulüp idare ediliyor. Koca Fenerbahçe bir insanının dudağının ve o anki ruhi yapısının sonucuna bağlı. Söyle Samet derken ben bir saniyede karar veririm dedi. ‘Ben ne dersem o olur, doğrudur o ne derse o oluyor. Bunda onun bir suçu yok, bundan camianın utanması lazım. Böl-parçala-yönet sistemi. Onu gayet güzel yapıyor. Bu arkadaşlar birkaç grup değil. Bir tek Sefa ve başkanı olduğu grup karşı çıkıyor. Zaten senelerdir karşı çıkıyor ona.

Hakan Bilal Kutlualp: Eski Fenerbahçe Asbaşkanı

Doğru söylüyor, o ne derse o oluyor zaten. Çünkü kurduğu sistemde o gücü bulabiliyor. Doğru söylüyor, o ne derse o oluyor maalesef. Ne gerek var böyle bir şeye. Yani taraftarlara böyle bir şey söyleyeceğine devam etseydi durmasaydı. Koskoca Fenerbahçe Başkanı’na yakışmıyor bu. Kendisini sevenlerin de sevmeyenlerin de başkanı olduğu bilinciyle herkesi kucaklamak zorunda diye düşünüyorum. Bugün üzerindeki yargıtay sürecinin baskısı var, bu kolay bir baskı değil. Yani biz olsak o durumda çok daha fazla yanlış hareketler yapabiliriz. Bir empati yapmak çok zor burada. Çok ağır bir baskı bu. Hem bu baskıyı hissedeceksin hem de kulübü yönetmeye devam edeceksin, hem taraftar baskısı var, şampiyonluk yarışı var, Avrupa kupası var, mali sorunlar var. Şimdi bu sorunlar varken böyle istem dışı reaksiyonlar olabiliyor. Haklı mı, kendi açısından haklı olabilir. Görüntü olarak görüntü yanlış.

Mehmet Ali Aydınlar: Eski TFF Başkanı

Ben bu topa girmek istemiyorum. Onlar zaten beni mindere çekmeye çalışıyorlar ben kaçıyorum, kaçmaya devam edeceğim. Hiçbir yorum yapmak istemiyorum doğrusunu söylemek gerekirse. Herkes her şeyi görüyor.

Ali Şen: Eski Fenerbahçe Başkanı

Şimdi şöyle bir şarkıcı vardı, ‘Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur’ biliyor musun o şarkıyı. Ben babanızım ben ne dersem o olur.