Besteli Mevlid İcrası Rize’de Düzenlenecek

Besteli Mevlid İcrası Rize’de Düzenlenecek
Vesiletü'n-Necat’ın yazarı Süleyman Çelebi, 12 Ekim'de Rize'de düzenlenecek "Besteli Mevlid Rahmet Gecesi" adlı konserde anılacak.

UNESCO'nun geçen yıl vefatının 600. yılında anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Vesiletü'n-Necat’ın yazarı Süleyman Çelebi, Rize’de düzenlenecek "Vefatının 600. Yılında Süleyman Çelebi Yılı Hafız Kemal Batanay bestesiyle Mevlid-i Şerif" adlı programla anılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Rize Belediye Başkanlığı ve Kapadokya Üniversitesinin birlikte düzenlediği “Besteli Mevlid İcrası” 12 Ekim Perşembe günü Rize’de gerçekleştirilecek.

Merhum Süleyman Çelebi’yi yâd etmek adına Hafız, Hattat ve Bestekâr Kemal Batanay’ın 66 yıl önce bestelediği Mevlid-i Şerif, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 18.00’da düzenlenecek. Rahmet Gecesi'nde, Vesiletü’n-Necât musiki formunda icra edilerek, Süleyman Çelebi yâd edilecek.

Kaynak:Zeynep TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.