Bilgin'den Kandil Mesajı

Bilgin'den Kandil Mesajı
Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, kandil dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, bu gecenin Berat Kandil Gecesi olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bilgin mesajında şunları kaydetti: "15 Temmuz Cuma gününü 16 Temmuz Cumartesi’ye bağlayan gece bir af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

mehmet-bilgin.20110715185502..jpg

İdrak edeceğimiz bu gece öyle bir kutlu gecedir ki, bu gecede beşerin kader programı çizilir, bu sebeple Beraat Gecesi Kadir gecesi kudsiyetindedir ve bütün senenin bir çekirdeği gibidir. Bu gece mahlukatın bir sene içindeki rızıklarına, zengin veya fakir, aziz veya zelil olacaklarına ve ecellerine dair  Allah tarafından meleklere malumat verilir. Allah Resûlü (s.a.v.) “Şaban’ın ortasındaki geceyi (Berat kandilini) ibadetle ihya ediniz, gündüzünde de oruç tutunuz. Allah Tealâ o akşam güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, ‘Yok mu benden af isteyen, onu affedeyim. Yok mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim. Yok mu bir musibete uğrayan, ona afiyet vereyim. Yok mu şöyle, yok mu böyle!’ der.” buyurmuştur.

Başka  bir hadiste ise, Berat kandilinde yapılacak duaların geri çevrilmeyeceği müjdesi verilmiştir. Rabbimiz bizlere tövbe, dua, ve samimi bir kul olma yollarını göstermiştir. Bizler Rabbimizden aldığımız bu haber ve müjdelerle Ramazana arınarak girme gecesi, af ve mağfiretin gerçekleştiği, duaların geri çevrilmediği gece olan Berat gecesini en iyi şekilde değerlendirerek Rabbimize yakınlaşmalı O’nun yüce isimlerini vesile ederek, İbadetlerimiz ve dualarımızı yoğunlaştırarak ailemize, çocuklarımıza, çevremize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı tekrar hatırlayarak yeni bir ümitle dua etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Rizeli kardeşlerimizin, Berat Kandili’ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tevbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."