Binnur Sakal 5. Kez Türkiye Şampiyonu Oldu ve Altın Madalya Rize’nin

Binnur Sakal 5. Kez Türkiye Şampiyonu Oldu ve Altın Madalya Rize’nin
Türkiye Kick Boks Federasyonu faaliyet programında yer alan Büyükler ve Gençler Ferdi Kick Boks Türkiye Şampiyonası İzmir’de devam ediyor. Milli Kick Bokscumuz Binnur Sakal, Türkiye Şampiyonu olarak Altın Madalya kazandı.

İzmir’de düzenlenen Büyükler ve Gençler Ferdi Kick Boks Türkiye Şampiyonası’nda bugün Gaziantepli rakibiyle final maçına çıkan Binnur Sakal, rakibini mağlup ederek üst üste 5. Kez Türkiye Şampiyonu oldu.

Boks ve Muay Thai sporunda Türkiye ve Avrupa dereceleri bulunan, Kick Boksta iki Dünya 3.’lüğü ve bir Avrupa Üçüncülüğü ile Rize ve Türkiye’nin yüzünü güldüren Binnur Sakal,  5. Kez Türkiye Şampiyonluğuna uzanarak Altın Madalyanın sahibi oldu.

Rize Kardeşler Spor Kulubü Sporcusu Binnur Sakal, 48 kilo Low Kick kategorisinde bugün çıktığı final maçında Gaziantepli rakibini mağlup ederek, kazandığı Altın Madalya ile bir kez daha Rize’nin adını Kick Boks sporuna altın harflerle yazdırdı. Sakal, Dünya Şampiyonası ve Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil edecek.

binnur-sakal-izmirde-kick-boks-turkiye-sampiyonu-oldu.jpg

İzmir’deki Türkiye Şampiyonası 3 Haziran'a kadar sürecek. Şampiyonada Rize Kardeşler Spor Kulubü’nden 20 sporcu mücadele ediyor.

Rize Kardeşler Spor Kulubü Antrenörleri Ahmet Cebir ve Ergün Çakmakçı, Binnur Sakal’ın Türkiye Şampiyonluğunu 5. Kez kazanmasının ardından sıcağı sıcağına yaptıkları açıklamada, Binnur Sakal’ın Rize ve Türkiye sınırlarını aştığını, artık O’ndan Dünya şampiyonluğu beklediklerini ifade ederek, başarılı sporcuları Binnur Sakal’ın bunu gerçekleştirecek azme ve yeteneğe sahip olduğunu belirtti.

Genç antrenörler, Türkiye Şampiyonasında yer alan diğer  sporcularından da madalya beklediklerini ve madalya sayısının artacağına inandıklarını kaydederek, İzmir’de alınacak derecelerle Milli Takımda daha fazla sporcu ile Rize’yi temsil edeceklerini belirtti.

ahmet-cebir-binnur-sakal-ergun-cakmakci-001.jpg