Bir sahayı 15 takım paylaşıyor

Bir sahayı 15 takım paylaşıyor
Akşam saatlerinde sayıları 15'i geçen futbol takımı, 300'ü aşkın sporcuyla aynı anda antrenman yapıyor. Bazı takımlar alan darlığında sadece düz koşu yaparak çalışmalarını tamamlamak zorunda kalıyor.

Trabzon'da antrenman yapan futbolcular, 'Işığı gören kelebekleri' andırıyor.

Trabzon'un futbol tarihine çok büyük katkıları bulunan ve yakın zamanda ışıklandırılan Yavuz Selim Futbol Sahası, akşam saatlerinde antrenman yapma imkanı bulan amatör futbolcuların akınına uğruyor.

Trabzonspor'un birçok efsane futbolcusunun yetiştiği, Avni Aker Stadı yanındaki Yavuz Selim Futbol Sahası, bir süre önce yenilenerek, suni çimle kaplandı.

Tribün ve futbolcular için soyunma odalarının yanı sıra ışıklandırması da yapılan saha, amatör takımların için vazgeçilmez bir çalışma alanı oldu.

Birçoğu gündüz dershaneye gittiği, hafta sonlarında maçlar yapıldığı için sadece akşamları antrenman yapma imkanı bulan amatör kulüp oyuncuları, yer kapmak için Yavuz Selim sahasının yolunu tutuyor.

Aynı anda yaklaşık 15 takımın idman yaptığı sahada futbolcular, ''ışığı gören kelebekler''i çağrıştırırcasına, bulabildikleri alanda toplanıp, teknik direktörleri nezaretinde çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Sahanın ışıkları akşam saatlerinde yaklaşık 1.5 saat ücretsiz yandığı, daha sonra ise ücrete bağlı olduğu için takımlar bu süreyi olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyor.

Futbolcular, yeterli alan olmadığı için taktik maç yapma imkanı bulamazken, daha çok düz koşu ve pas çalışmasıyla antrenmanları tamamlıyor.

-TÜFAD ŞUBE BAŞKANI BALABAN-

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) Trabzon Şube Başkanı Nurettin Balaban, Trabzon'da il merkezinde Yavuz Selim sahasının dışında sahalar bulunduğunu, ancak bunların ışıklandırmalarının yetersiz olduğunu söyledi.

Bütün takımların neredeyse Yavuz Selim Sahası'nda idman yapmaya çalıştığını belirten Balaban, şunları kaydetti: ''Takımların hiçbiri haftalık antrenman programlarını uygulayamıyor. Çünkü alan çok önemli. Ama bunlara en büyük çözüm bulması gereken kulüpler, bu şehirde sesini çıkarmıyor. Trabzon'da futbola aşırı derecede ilgi olduğundan, takımlarının kadrolarının yüzde 90'ını öğrenci grubu oluşturuyor. Bunun sonucu idmanlar, akşam yapılmak zorunda kalıyor. Trabzon bir futbol kentiyse kulüpler itici bir güç olup Trabzonspor'un önderliğinde, Trabzon Lisesi, Yalıspor ve Beşirli'deki sahaların ışıklandırılmasına öncelikle verilmeli.''

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri de Trabzon'da çok sayıda suni çim saha mevcut olduğunu, ancak bu sahaların çoğunda aydınlatma sistemi bulunmadığını, bazılarının ise aydınlatma sisteminin yeterli olmadığını söylediler.

Diğer sahaların da aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü belirten yetkililer, ''Diğer sahaların da aydınlatılmasıyla Yavuz Selim sahasının yükü azalacaktır. Hem takımlarımız diğer sahaları kullanabilecek, hem de Yavuz Selim'i tercih edenler daha rahat çalışma imkanı bulacaktır'' dedi.
yavuz-selim-sahasi.jpg