Bıyık: CHP Asgari Ücreti 1.500 TL Yapacak

Bıyık: CHP Asgari Ücreti 1.500 TL Yapacak
CHP Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, CHP iktidarında asgari ücretten vergi alınmayacağını ve asgari ücretin 1.500 TL olacağını söyledi.

7 Haziran'da yapılacak Milletvekili seçimi için çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, asgari ücretle çalıştığını ve ay sonunu getiremediğini söyleyen  gençlere, CHP iktidarında asgari ücretten vergi alınmayacağını ve 1.500 TL'ye yükseltileceğini ifade etti.

kenan-biyik,-secim-ziyaretlerinde-1.jpg

Bıyık, açlık sınırının aylık 1.300 lira olduğu bir ortamda, asgari ücretin 950 lira olmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, CHP'nin yoksulu olmayan bir Türkiye vaadiyle yola çıktığını, CHP iktidarında asgari ücretten vergi alınmayacağını ve 1.500 TL'ye yükseltileceğini söyledi.

kenan-biyik,-secim-ziyaretlerinde-3.jpg

Mevcut iktidarın asgari ücretle çalışanlara açlık sınırı olan 1.300 TL'yi bile çok gördüğünü ifade eden Bıyık, gençlerle yaptığı sohbette, bu yanlışın CHP iktidarında düzeltileceğini belirtti.

Asgari ücretin 1.500 TL olacağını ve ilk aşamada açlık sınırının üzerine çıkarılacağının sözünü veren Bıyık, CHP'nin yoksulluğu yok edeceğini ve tüm vatandaşların insanca yaşama koşullarına kavuşturulacağını sözlerine ekledi.

kenan-biyik,-secim-ziyaretlerinde-2.jpg

kenan-biyik,-secim-ziyaretlerinde-4.jpg