Bıyık, Trabzon Basınını Öküz Altında Buzak Aramakla Suçladı Yeşil Yol Sözlerine Açıklık Getirdi

Bıyık, Trabzon Basınını Öküz Altında Buzak Aramakla Suçladı Yeşil Yol Sözlerine Açıklık Getirdi
7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekilliği Genel seçimlerinde CHP’den 1. Sıra Rize Milletvekili Adayı olan Kenan Bıyık, Yeşil Yol ve 3. Köprüye destek sözlerine açıklık getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı tarafından parti binasında düzenlenen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’nun da katıldığı bayramlaşma törenine katılan 25. Dönem CHP Rize 1. Sıra Milletvekili Adayı Kenan Bıyık, burada, basında yer alan Yeşil Yol ve 3. Köprüye destek açıklamalarına açıklık getirdi, Bıyık, Yeşil Yol ve 3. Köprüye hangi şartlarda destek vereceğini açıklarken Trabzon basınını da öküz altında buzağı aramakla suçladı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği bayram toplantısına Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Eski Meclis Başkanı Merhum Ali Osman Ulusoy’un “Ben öldükten sonra burada bayram toplantıları devam edecek” şeklindeki vasiyeti üzerine katıldığını ifade eden Kenan Bıyık, toplantıda kendisinden hem siyasi hem ekonomik anlamda değerlendirme yapmasının  istenmesi üzerine bir konuşma yaptığını ifade ederek, Yeşil Yol’a ve 3. Köprüye hangi şartlarda destek verdiğini söyledi.

kenan-biyik-rizede.jpg

Bıyık, buradaki konuşmasında geçmişte yaşadığını söylediği bir olayı anlatarak, “Selimiye'den Derepazarı’na inerken biz yolda kaldık. Cenazeye gittik Selimiye’ye. Bilir misiniz Selimiye’yi dedim. Bir kaç kişi biliriz dedi. 7 kilometrelik yolu sahile inemedik, Bataklığa saplandık. Telefonunuz da çekmiyor. İki gün helikopter bizi bulamaz dedim. Yolumuz da yok dedim bizim. Bizim başbakanımız var ama yolumuz yok dedim. O karşı taraftan bana laf attılar ‘ama dedi yeşil yola karşı çıkıyorsunuz parti olarak’ dedim arkadaşlar bakın biz Yeşil Yol’a karşı çıkmıyoruz. Orada biri dedi ki ‘Boğaz köprüsüne de karşı çıkıyorsunuz yeni 3. Köprüye’. Bakın 3. Köprüye de karşı çıkmıyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bu devleti kuran partiyiz. Biz ne Yeşil Yol’a karşı çıkarız, ne 3. köprüye karşı çıkarız. Bizim karşı çıktığımız nokta şudur: Doğanın tahrip edilmesine karşı çıkarız. İki yapılan ihalenin ne şekilde yapıldığını bilmiyoruz, buna karşı çıkarız. Ben dedim Yeşil Yol’u da savunurum, 3. köprüyü de savunurum. Ancak yapılan usulsüzlükleri kesinlikle dedim reddederim. Bu şekilde konuşuyorum aynen.” dedi.

kenan-biyik-rizede-1-001.jpg

Bir holdingin danışmanlığını yaptığı sırada rüzgar enerjisi yapacaklarını ancak kuş yolu, şu yolu, bu yolu gibi gerekçelerle yaptırmadıklarını ifade eden Bıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yasakladınız, yaptırmadılar dedim ama 3. Köprüde ne hak tanındı, ne hukuk tanındı, ne kuş yolu tanındı. Hiçbir şey tanınmadı. Bu devlet hukuk devletidir. Hukuğa saygılı olmamız lazım orada dedim. Gittiğiniz zaman bu 2600 kilometrelik yolun Rize’de onda biri geçiyor bizden. Samsun’u bıraktık, Ordu’yu bıraktık. Giresun’u bıraktık. Rize dedim hiçbir şeye karşı çıkmaz. Biz karşı çıkmıyoruz. Bende yayla çocuğuyum. Benim dedem 200 senelik ben Mahuralıyım. Ben Mahuraya gidemiyorum dedim. Niye gidemiyorum. Yolum yok. Ama dedim bu yol acaba turizme yönelik mi yapılacak, başka amaçlı ranta yönelik mi yapılacak? Ben bunu tabiî ki bu şekilde konuştum. Ondan sonra bayram konuşması geldim. Arkadan gazetelerde internet sitelerinde yayımlanmış. Sayın Trabzon milletvekilimiz beni aradı. Ona da izah ettim. Tabiî ki arkadaşımız böyle öküz altında buzak aramak derler. Böyle buzak aramak yok. Cumhuriyet Halk Partisi bu devleti kuran partidir. Cumhuriyet Halk Partisi milletin, memleketin, devletin, insanlığın, milletin şeyine yapılan her şeye sahip çıkar, sahip çıkmaya da devam eder. Bizim yaptığımız, istediğimiz şey usulsüzlükler, ihalenin yanlışlığıdır, doğanın tahrip edilmesidir. Bunun faturasını kimsenin Cumhuriyet Halk Partisine çıkarmaya hakkı yoktur.”

İLGİLİ HABERİMİZ

Yeşil Yol 3.Köprü Kadar Önemli