Boluspor Teknik Direktöründen Sitemli İstifa

Boluspor Teknik Direktöründen Sitemli İstifa
Bank Asya 1. Lig takımlarından Boluspor'da görevinden istifa eden teknik direktör Mustafa Uğur, taraftarlara sitem ederek, "Bizler bu kadar küfrü hak etmedik. Saygısızca davrandılar" dedi.

Sıkıntılı günlerin ardından Başkan Necip Çarıkçı ve yöneticilerle toplantı yaparak görevi bırakan teknik direktör Mustafa Uğur, kulüp binasında Başkan Çarıkçı'yla birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

Boluspor'un başarılı olacağına inandığını ancak Çanakkale Dardanelspor karşılaşmasında bazı taraftarların kendilerine ettikleri küfürleri saygısızca bulduğunu söyleyen Uğur, "Yaklaşık 5 ay önce göreve geldim. Gönül arzu ederdi ki, Boluspor'un Süper Lig'e çıkmasında katkımız olsun. Futbolda her şey planlanan gibi olmuyor. Son haftalarda yaşanan olaylar farklı şekilde gelişmeye başlamıştı. Biz de önümüzdeki süreçte Boluspor'un önünü açmak için bu kararı aldık. Görev yaptığımız süre içinde başarılı olmak için çaba sarf ettik. Şunu söylemek istiyorum, 28-29 senedir futbolun içindeyim ama hayatımda ilk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Bir kısım taraftarın (hepsi demiyorum) daha karşılaşmanın ilk yarısının son dakikalarında teknik heyetine ve oyuncularına bu kadar küfür ettiğine şahit oluyorum. Bu çok saygısızca bir davranış. Bu durumunda takım üzerinde oldukça olumsuz bir etki oluşturduğuna inanıyorum. Biz de verdiğimiz kararla en doğrusunu yaptığımıza inanıyorum. Bu kadar küfrü hak ettiğimize inanmıyorum. Bu karar iki taraf için de hayırlı oldu. Boluspor'un kalan süreçte başarılı olacağından hiç kuşkumuz yok. Bizde bundan sonra gönüllü bir Boluspor taraftarı olarak bu camianın başarılı olması için gönülden temennide bulunacağız" dedi.

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı ise Mustafa Uğur'un çok onurlu davrandığını söyleyerek, "Bu kararın iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum. Mustafa hocamız oldukça onurlu bir davranış göstermiştir. Kalan 5 karşılaşma öncesi bu karar inşallah iyi olur. Çok fazla konuşmak istemiyorum. Sezon sonu konuşacağım. Herkes işini yapsın. Boluspor'un patronu biziz. Biz gerekeni yaptık, hocamızla bir araya geldik ve kendisi de onurlu davranarak görevinden istifa etti. Bundan sonra kalan 5 karşılaşmada taraftar ve basın üzerine ne düşüyorsa yapmalıdır" diye konuştu.

Uğur, düzenlenen basın toplantısının ardından yöneticiler, oyuncular, kulüp çalışanları ve basın mensupları ile vedalaşarak Bolu'dan ayrıldı. Basın toplantısı sırasında kulüp çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.