Bonus Hoca Beledioğlu, Rize'de Üniversiteye Hazırlanan Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Bonus Hoca Beledioğlu, Rize'de Üniversiteye Hazırlanan Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Bonus Hoca olarak bilinen Eğitimci Yazar ve Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu tarafından Rize’nin Çayeli ilçesinde bu yıl YKS'ye girecek olan 12. Sınıf öğrencilerine yönelik ‘Beyin Temelli Motivasyon’ konulu seminer düzenlendi.

Ülkemizde Bonus Hoca olarak bilinen Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Eğitim Danışmanı Süleyman Beledioğlu, Çayeli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde üniversiteye hazırlık yapan öğrencilere konferans verdi. Öğrencilerin motivasyonunu ve akademik başarısını artırmak amacı ile düzenlenen seminerde öğrenciler moral depoladı.

Seminerde öğrencilere girecekleri üniversite sınavlarında başarılı olmanın yöntemlerini, başarı için neler yapılacağı ve nelerden uzak durulacağını örneklerle anlatan Bedelioğlu, öğrencilerin hayalleri olduğunu ifade ederek, öğrencilere hayallerindeki bölümü kazanacaklarına dair yemin ettirdi.

Bedelioğlu, öğrencilerin başarısını etkileyen faktörler üzerinde durarak, öğrenme, dikkat ve hafıza ile ilgili bilgileri verdi.

Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu, kendisinin öğrencilik yıllarında yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı, çalışma motivasyonu ve ders çalışma ortamları ile başarıda konu tekrarının önemi üzerinde durdu.

Stresle korku arasındaki farka değinerek çoğu kez bu iki kavramın karıştırıldığını ifade eden Bedelioğlu, dikkatsizliğin ve stresin temelinde bilgi yetersizliğinin bulunduğuna değindi, öğrencilerin aslında dikkatsiz olmadığını, yeterince konu tekrarı yapan öğrencilerde dikkat eksikliğinin en alt seviyeye indiğini kaydetti.

Bedelioğlu, düzenli uykunun çok önemli olduğuna dikkat çekerek, düzenli uykunun stresin azaltılmasında ve çalışma stratejilerinin doğru belirlenmesine olumlu katkı yaptığına vurgu yaptı, iyi belirlenmiş hedefin öğrencileri başarıya götürdüğünü ifade etti.

Seminer sonunda Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi ile Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Eğitim Uzmanı Süleyman Beledioğlu'na günün anısına çeşitli hediyeler takdim ederek seminer için teşekkürlerini sundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, ayrıca, Beledioğlu'nu ilçede konuk etmekten dolayı çok memnun olduğunu ifade ederek, öğrenciler adına teşekkür ettiği Beledioğlu'nun Çayeli’ndeki öğrencilerle buluşmasına katkıda bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Çayeli Fen Bilimleri Dershanesine teşekkürlerini iletti.

bonus-hoca-olarak-bilinen-egitimci-yazar-ve-egitim-uzmani-suleyman-beledioglu-tarafindan-rizenin-cayeli-ilcesinde-bu-yil-yksye-girecek-12-sinif-ogrencilerine-yonelik-beyin-temelli-motivasyon-semineri-1.jpgbonus-hoca-olarak-bilinen-egitimci-yazar-ve-egitim-uzmani-suleyman-beledioglu-tarafindan-rizenin-cayeli-ilcesinde-bu-yil-yksye-girecek-12-sinif-ogrencilerine-yonelik-beyin-temelli-motivasyon-semineri-4.jpgbonus-hoca-olarak-bilinen-egitimci-yazar-ve-egitim-uzmani-suleyman-beledioglu-tarafindan-rizenin-cayeli-ilcesinde-bu-yil-yksye-girecek-12-sinif-ogrencilerine-yonelik-beyin-temelli-motivasyon-semineri-5.jpgbonus-hoca-suleyman-beledioglu-ismail-hakki-ciftci.jpgbonus-hoca-olarak-bilinen-egitimci-yazar-ve-egitim-uzmani-suleyman-beledioglu-tarafindan-rizenin-cayeli-ilcesinde-bu-yil-yksye-girecek-12-sinif-ogrencilerine-yonelik-beyin-temelli-motivasyon-semineri-3.jpgbonus-hoca-olarak-bilinen-egitimci-yazar-ve-egitim-uzmani-suleyman-beledioglu-tarafindan-rizenin-cayeli-ilcesinde-bu-yil-yksye-girecek-12-sinif-ogrencilerine-yonelik-beyin-temelli-motivasyon-semineri-2.jpg