Bosnalı Gaziler Kaçkarlara Tırmanacak

Bosnalı Gaziler Kaçkarlara Tırmanacak
Bosna savaşı sırasında Boşnak Ordusu’nda görev yapan asker ve hemşirelerden oluşan Bosna Hersek Altın Zambak Gaziler Dağcılık Kulübü üyeleri 40 kişilik ekiple Kaçkar Dağları’nda zirve tırmanışı yapabilmek amacıyla Rize’ye geldi.

Kulüp üyeleri Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı ziyaret etti. Başkan Kasap, dernek üyelerini Rize Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırladı. Üyeler, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın da destekleriyle Kaçkarlarda tırmanış gerçekleştirecek.

Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kültürel bağların oldukça güçlü olduğunu belirten Başkan Kasap, “Sizleri Rize’de aramızda görmekten dolayı oldukça mutluluk duyduk. İki millet arasındaki var olan kültürel bağları bu sayede daha da güçlendirebileceğiz” dedi.

bosnali-gaziler-kackarlara-tirmanacak-(1).jpg

Bosna Hersek Altın Zambak Gaziler Dağcılık Kulübü Başkanı Zakir Sogolj ise konuşmasında, “Bizler savaşta görev yapmış olan askerler olarak Bosna’nın bundan sonraki döneminde de birlikteliğini korumak amacıyla böyle bir organizasyonu sağladık. Bu sayede Türkiye’yle olan sıcak ilişkileri de devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Kasap kulüp başkanı Zakir Sogolj’e Rize çayı ve el dokuması Rize bezi hediye etti. Sogolj ise Başkan Kasap’a Bosna usulü kahve ve teşekkür plaketi takdim etti.

bosnali-gaziler-kackarlara-tirmanacak-(2).jpgbosnali-gaziler-kackarlara-tirmanacak-(3).jpgbosnali-gaziler-kackarlara-tirmanacak-(4).jpgbosnali-gaziler-kackarlara-tirmanacak-(5).jpg