Botaş, Rize Belediyesi’nin Süper Lig'e Yükselişini Engellemek İçin Her Türlü Çirkefliği Yapıyor

Botaş, Rize Belediyesi’nin Süper Lig'e Yükselişini Engellemek İçin Her Türlü Çirkefliği Yapıyor
Rize Belediyesi Kadın Basketbol takımının Süper Lig yolundaki mücadelesi Botaş Kulübü tarafından masa kararlarıyla engellenmeye çalışılmaya devam ediyor.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final 2. maçında bugün (24 Nisan Pazar) Ankara’da Botaş Gelişim ile karşılaşacak olan Rize Belediyesi Kadın Basket takımının sürdürmüş olduğu Süper Lig mücadelesi Botaş Basket Kulübünün masada almış olduğu türlü türlü kararlarla engellenmeye çalışılıyor.

Cuma günü Ankara DSİ Spor Salonunda oynanan ilk karşılaşma öncesi Botaş Kulübü tarafından sahaya Rizeli 20 taraftarın alınması yönündeki kararının ardından Rize Belediyesi karşılaşmaya 20 taraftar ile çıkıp oyunu hakkıyla kazanmış ve seride 1-0 öne geçmişti.

İlk maçta Rize taraftarlarının hiçbir taşkınlığa ve olaya meyil vermeden centilmence takımını desteklemesi ve az sayıda olmalarına rağmen büyük bir taraftar desteği oluşturması üzerine Botaş Kulübünün, bugün (Pazar günü) oynanacak olan 2. karşılaşma öncesinde güvenlik gerekçesi ile Rizeli 20 taraftarın da sahaya alınmayacağını ve Rize Belediyesi’nin maçı taraftarsız oynayacağını Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF)’nin bilgisi olmadığı halde mesaj yoluyla Rize ekibine bildirdiği öğrenildi.

Botaş Gelişim’in Süper Lig’de takımı olduğundan finalde şampiyon olsalar dahi statü gereği Süper Lig’e yükselemeyecek olmasına rağmen ilk maçta Süper Lig takımından oyunculara yer vermesi ve taraftar yasağına gitmesi keyfi uygulamalardan ziyade Rize Belediyesi’nin Süper Lig’e çıkmasını engellemek ve farklı bir takımın Süper Lig’e yükselmesini sağlamaya yönelik uygulamalar olduğu apaçık ortada iken Rize Belediyesi’nin başarısının sahada oyunla değilde masa başında engellenmek istenmesi yönünde yapılan hareketler olduğu da apaçık şekilde görülüyor.

Başkent’te yaşanan bu olumsuzluklar karşısında TBF’nin nasıl bir karar alacağı merakla beklenirken, Rize Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi bugünkü maçta ve Çarşamba günü Rize'de oynayacağı maçta taraftarıyla birlikte sportmenlik çerçevesi içerisinde Süper Lig mücadelesini alnının akıyla sürdürecek.

Ankara’da Rize Belediyesi’ne yapılan çirkefliklere en güzel cevabı Çarşamba günü saat: 15.30’da Rize Yenişehir Spor Salonunda oynanacak olan yarı finalin 3. maçında vermek için tüm sporseverleri Çarşamba günü Rize’deki maça davet ediyoruz.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

BOTAŞ, Rize’nin Hızını Kesip Mersin’e Süper Lig Zemini Hazırlıyor!

Başkent'te Rize Belediyesi Fırtınası Esti