Brezilya’da Doğdu Rize’de İlgi Gördü!

Brezilya’da Doğdu Rize’de İlgi Gördü!
Brezilya’nın savaş sanatı, spor ve müzik içeren saldırı kökenli sporu Capoeira, Rizelilerin ilgisini çekiyor.

Brezilya'da yaşayan Afrika asıllı kölelerin kendilerini savunmak için geliştirdikleri saldırı kökenli Capoeira sporu Brezilya başta olmak üzere Dünya'nın 48 ülkesinde ilgiyle takip edilirken Rizelilerin de bu spora büyük ilgi gösterdiği öğrenildi.

capoeira-rizede-1.jpg

17 yıldır Capoeira sporu ile ilgilenen Capoeira Türkiye Temsilcisi Tigre Branco Volkan Yaşar eşi Deva Yaşar ile birlikte 4 yıldır Rize’de ders veriyor. Brezilya’da eğitim alan ve bu eğitim sonrasında Profesyonel Eğitmenlik Sertifika sahibi olan Volkan Yaşar, Türkiye’de Federasyon kurma aşamasına geldiklerini kaydederken 4 yıl boyunca Rizelilerin bu spora büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi.

capoeira-rizede-2.jpg

Capoeira’nın müzik eşliğinde yapılan bir spor olduğunu sözlerine ekleyen Yaşar, Capoeira’nın 7’den 70’e bay bayan fark etmeksizin tüm kesime hitap ettiğini ifade ederek “4 yıldır Rizelilere Capoeira dersleri veriyorum. Derslerimiz haftanın 3 günü 1,5’er saatten ibarettir. Daha çok Büyükşehirlerdeki insanların ilgi gösterdiği Capoeira’nın Rize’de de ilgiyle takip edilmesi memnunluk verici. 7 yaşından 77 yaşına kadar bay bayan herkes bu sporu yapabilir. Bayanlara özel olarak bayan eğitmenimiz tarafından dersler veriliyor. Gelecek yıl Brezilya’dan Capoeira’nın usta sporcuları davetimiz üzerine Rize’ye gelecek. Bizlerde hem Brezilya’da hem de Kanada’da yapılacak olan büyük organizasyonlara katılacağız. Capoeira hakkında detaylı bilgi almak veya Capoeira sporu yapmak isteyenler bizimle irtibata geçebilir.” diye konuştu.

capoeira-rizede-3.jpg

İletişim ve detaylı bilgi için:

Volkan Yaşar : 0507 755 57 29

Tatoğlu Spor Okulu: 0464. 213 21 11

Cumhuriyet Caddesi Belediye Blokları Kat 2 Rize

www.capoeiraturkey.com

capoeira-rizede-4.jpg

capoeira-rizede-5.jpg

capoeira-rizede-6.jpg

capoeira-rizede-7.jpg

capoeira-rizede-8.jpg

capoeira-rizede-9.jpg

capoeira-rizede-10.jpg

capoeira-rizede-11.jpg

capoeira-rizede-12.jpg

capoeira-rizede-13.jpg

capoeira-rizede-14.jpg