Bu Gece Berat Kandili

Bu Gece Berat Kandili
Rize Müftü Vekili Erol ALKAN Berat Kandili dolayısıyla kandil mesajı yayınladı.

Muhterem kardeşlerim,  5 ağustos Çarşambayı 6 ağustos perşembeye bağlayan gece BERAT KANDİLİ’dir.

 Allahu Teala’nın (c.c.)  biz mü’min kullarına verdiği büyük nimetlerden biri de apayrı bir anlam yüklediği Berat Kandilidir. Berat Kandili kulluğumuzun zirveye çıkacağı, kardeşliğimizin pekişeceği  ve Müslüman olmanın doyumsuz hazzını doya doya yaşayacağımız mübarek Ramazan ayının son müjdecisidir. Berat Kandili yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gecedir.  Yine Berat Kandili, önümüzdeki yıl Berat Kandiline kadar vuku bulacak olayların, rızıkların, iyi ve kötü işlerin, nimet, lütuf, felaket ve ölümlerin görevli meleklere tevdi edildiği gecedir. Berat Kandili, sayısını ancak Rabbül Alemin’in bilebileçeği kadar müslümanın  affedildiği gecedir.

Berat Kandili için Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v)  bir hadis-i şeriflerinde : “Şaban ayının on beşinci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah; bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve tövbe eden yok mu? Onu af edeyim, rızık isteyen yok mu? Ona rızık vereyim. Hastalığından şifa isteyen yok mu? Ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen, yok mu bunu isteyen der. Bu durum sabaha kadar devam eder” buyurmaktadır.

Berat Kandilinin öncesinde ve sonrasında çokça oruç tutmasının sebebini soran ashabına Yüce Peygamberimiz (s.a.v.) : “Ameller bu ayda âlemlerin Rabbi Yüce Allah’a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah’a arz edilmesini isterim.” cevabını vermiştir.

Öyleyse aziz mü’minler, bu geceyi hakkıyla ihya etmeye, bir anını bile boş geçirmemeye gayret edelim. Kendimiz, ailemiz, akraba ve arkadaşlarımız, milletimiz ve tüm Müslümanlar için dua ve niyazda bulunalım. Yaklaşan Ramazan ayının sevinç ve heyecanını çocuklarımıza hissettirelim. Rabbimize kulluğumuzu daha da arttıralım.

Nice kandillere sıhhat, saadet, birlik ve beraserlik içinde kavuşmamız dileğiyle KANDİLİNİZİ tebrik ediyorum.