Bu Gurur Rize'nin ve Rize Emniyeti'nin

Bu Gurur Rize'nin ve Rize Emniyeti'nin
Rize'nin Türkiye'nin en huzurlu ve en güvenli şehirleri arasınd ayer alması memnuniyetle karşılandı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü tarafından “Kent Güvenliği Danışma Kurulu Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda, söz alan vatandaşlar tarafından İl Emniyet Müdürlüğüne Güvenli ve Huzurlu Şehir Teşekkürü yapıldı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Mollayakupoğlu, Rize Muhtarlar Federasyonu ve Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, Emniyet Mensupları ile STK Başkanları, mahalle muhtarları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-19.jpg

Programa katılan vatandaşlarca Rize’nin huzurlu ve güvenli bir kent olduğunun özellikle altının çizilmesinin damgasını vurduğu toplantıda, konuşmaların ardından vatandaşlar görüş ve önerilerini ifade ederek, Rize’nin huzurlu ve güvenli bir kent olarak kalması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Emniyet Müdürlüğü teşkilatına teşekkürlerini ifade etti.

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-3.jpg

Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, programın açılış konuşmasını yaparken, İl Emniyet Müdürlüğünün hizmet odaklı güvenlik anlayışı çerçevesinde, şeffaflık yönetim çerçevesinde bir yıl boyunca yaptıkları icraatları kamuoyuyla paylaşmak istediklerinden; vatandaşlarımızın da görüş ve önerilerini almak istediklerinden ve  bu görüş ve önerileri değerlendirmek için programı düzenlediklerini söyledi.

Konuşmasında “Şehrimizin güvenliği hepimizin güvenliğidir” sözlerine yer veren Çakıcı, şehrin güvenliğinin sadece polis üzerinde olmadığını belirterek, şehrin güvenliğinin vatandaş, polis, stk işbirliğiyle en üst düzeyde gerçekleşeceğini ifade ederek, huzurlu ve güvenli bir Rize için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

adem-cakici-rize-emniyet-muduru.jpg

Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer, düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yaşamış olduğumuz şehir futbol takımının Süper Ligde top koşturduğu, yetiştirdiği değerlerin bulundukları her noktada söz sahibi olduğu, güvenli ve huzurlu bir şehirdir. İlimizin böylesine bir güvenli ve huzurlu bir şehir olmasında emeği geçen başta polis ve jandarma teşkilatımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.

Özer, ayrıca, polis ve jandarma teşkilatının fedakarca çalışmalarının yanı sıra şehrin huzuru ve güvenliği açısından vatandaşların da görüş ve önerileriyle buna katkıda bulunmalarının önemli olduğunu ve 2015 yılı içerisinde Rize’de alınacak güvenlik önlemlerinde bu görüş ve önerilerin de değerlendirileceğini kaydetti.

mehmet-ozer.jpg

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Selçuk Aldemir ise konuşmasında, Türkiye genelinde suç oranları yükselirken Rize’de özellikle son altı ayda yapılan çalışmalar neticesinde bu oranların düştüğünü ifade ederek, “Emniyet Müdürlüğü rakamlarına göre işlenen her dört suçtan biri hırsızlıktır. Son yıllarda meydana gelen tüm yaralama, cinayet ve silahla işlenen suçlar aydınlatılmış ve failleri tespit edilmiştir. Hırsızlık olaylarına önem veren Rize İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğine personel araç ve takviyesi ile güçlendirilerek olayların aydınlatılması talimatı verilmiş, yapılan çalışmalar neticesinde suç ve suçluyla mücadele edilerek olaylarda düşüş sağlanmıştır.” dedi.

selcuk-aldemir.jpg

Rize’deki asayiş olaylarında önemsenecek orandaki düşüşün tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini kaydeden Asayiş Şube Müdürü Selçuk Aldemir, “Özellikle mal varlığı aleyhine karşı suçlarda hırsızlık suçundan aranan ve uzun süredir yakalanamayan şüpheliler yapılan çalışmalar ile yakalanmış, ceza evinden çıkan suçlular takibe alınarak, çalınan malzemelerin satıldığı iş yerlerine baskınlar yapan Hırsızlık Büro Ekipleri hırsızlık olaylarında düşüş sağlamıştır.” diye konuştu.

Rize Asayiş Şube Müdürlüğü personelinin yaptığı örnek çalışmalar sonucunda ortalama 8 günde 1 hırsızlık olayının yaşandığı Rize’de bu sayının 13 güne düşürüldüğünü kaydeden Aldemir, 2014 yılında meydana gelen hırsızlık olaylarında yakalanan 288 şahısın adli mercilere çıkarıldığını ve 37’sinin tutuklandığını, 2013 yılına göre ise 2014 yılında evden hırsızlık olaylarının %15, işyerinden hırsızlık olaylarının ise %10 oranında düştüğünü ifade ederek, Rize’deki okullar çevresinde alınan önlemler ile Polis Merkezleri ile beraber yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunarak, "Vatandaşlarımızın daha huzurlu bir ortamda yaşamaları, olayların meydana gelmesine sebebiyet veren bazı kişilerin ruhsatsız silah, bıçak, kesici ve delici alet ve benzeri suç aletlerinden arındırılması ile olaylarda firar durumunda bulunan şahısların yakalanması ve olması muhtemel olayların önüne geçilebilmesi, yine illegal yollarda yurdumuza giriş yapan yabancı uyruklu şahısların yakalanabilmesi amacıyla yol ve umuma açık otel, bar ve kahvehane gibi yerlerde uygulamalar yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.

selcuk-aldemir-rize-asayis-sube-muduru.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-1.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-10.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-9.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-18.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-6.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-7.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-12.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-11.jpg

muzaffer-turan.20141204124024.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-8.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-5.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-4.jpg

rizede-kent-guvenligi-danisma-kurulu-toplantisi-duzenlendi-2.jpg