Bu Kadını Tanıyan Polise Başvursun

Bu Kadını Tanıyan Polise Başvursun
Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde, 10 yıl önce öldürülen ve 22 yaşlarındaki bir kadına ait olduğu belirlenen cesedin kafatasına, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yüzlendirme yapıldı.

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde, 10 yıl önce öldürülen ve 22 yaşlarındaki bir kadına ait olduğu belirlenen cesedin kafatasına, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yüzlendirme yapıldı. Yüzlendirme yapılmış kafatasının fotoğraflarını basına dağıtan Bursa Emniyet Müdürlüğü, kadını tanıyanların polise başvurmasını istedi.

Nilüfer İlçesi Doğanköyü Taşköprü Mevkii'nde 16 Nisan 2002 günü 22 yaşlarında bir kadına ait olan bir ceset bulundu. Üzerinde herhangi bir kimlik bulunmayan kadının, yapılan otopside kafa travması nedeniyle öldüğü belirlendi. Ancak yürütülen soruşturma sonucu kadının kimliğine ve eylemi gerçekleştiren şüpheli veya şüphelilere ulaşılamadı.

Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında cesedin kimliğinin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan teknik destek alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından kafatası üzerine yerleştirilen doku kalınlıkları yardımıyla 'Yüzlendirme' işlemi yapıldı.

Faili meçhul cinayetin aydınlatılması için Bursa Emniyet Müdürlüğü yüzlendirme yapılmış kadının fotoğrafını basına dağıtarak, kadını tanıyanların Emniyet Müdürlüğü asayiş şubesine bilgi vermeleri istendi.

bu-kadini-taniyan-polise-basvursun.jpg