Bu Telefon Numarasına Dikkat!

Bu Telefon Numarasına Dikkat!
Paranızı, değerli eşyalarınızı kaybetmek ve mağdur olmamak için bu haberdeki telefon numarasına dikkat ediniz. Çünkü bu numara tarafından aranıyorsanız dolandırıcılar ile görüşüyorsunuz demektir.

Telefon dolandırıcıların kurbanlarını seçerken kullandıkları telefon numarası şaşırttı. +9 155’ten aranıyorsanız dolandırıcılar ile görüşüyorsunuz demektir.

Telefonla vatandaşları arayarak adlarına hat çıkarıldıkları ya da değişik adli olaylara karıştıkları gerekçesiyle vatandaşları dolandırma yoluna giden dolandırıcıların vatandaşları aradıkları numara, vatandaşların polis tarafından arandığı izlenimi veriyor.

Polis İmdat hattının numarası olan 155’e benzer bir numara kullanan dolandırıcılar, polise ait 155 numarasının önüne +9 koyarak +9 155 numaralı telefonla vatandaşları arayarak, kendilerini polis olarak tanıtıyor. Bu yöntemle polis tarafından arandığı izlenimi veren dolandırıcılar vatandaşlara adlarına telefon hattı çıkarıldığı ve bu hattın çeşitli adli olaylara karıştığını ifade ederek, vatandaşları dolandırma yolunu seçiyor.

+9 155’ten arandığından polis tarafından arandığını düşünen vatandaşlar da arka fonda verilen telsiz sesleriyle beraber kolaylıkla dolandırıcılara inanıyor ve paralarını, değerli eşyalarını dolandırıcılara kaptırıyor.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları dikkatli olma konusunda uyarıda bulunarak, +9 155’ten gelen aramaları dikkate almamalarını istedi.

Emniyet yetkilileri, ayrıca, “Telefonunuzu arayarak size, operasyon yapıldığını  söyleyen bu tür kişilere itimat etmeyiniz. Hiçbir kamu görevlisi sizden para ya da altın, mücevher  vb. gibi değerli eşyalarınızı talep etmez. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya 155–156’yı arayarak bilgi vermelidir.” dedi.