Bunun Adı "YÜZ"süzlük!

Bunun Adı "YÜZ"süzlük!
Cumhuriyet Halk Partisi Eski Başkanı Turgut Karafazlı'ya ölümünün 2. yıldönümünde büyük vefasızlık!.

Cumhuriyet Halk Partisi Kurucu Rize İl Başkanı ve uzun yıllar Rize İl Başkanlığını yürüten Turgut Karafazlı'ya İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki anma töreninde büyük vefasızlık örneği gösterildi. Karafazlı için İsmail Kahraman Kültür Merkezi 'nin 250 kişilik küçük salonunda gerçekleştirilen anma programına katılanların sayısı yüzü bulmadı. CHP'nin Rize İl Kurucu Başkanı ve partinin Rize'deki oylarını 400'lerden 15-20 binlere taşıyan il başkanı için yapılan anma programına katılanların sayısının 100'ü bulmaması büyük bir vefasızlık örneği ve yüzsüzlük olarak algılandı.

turgut-karafazli-anma-toreni-rize-2.jpg

Merhum Turgut Karafazlı'nın Ailesi tarafından dün akşam İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Karafazlı'nın kardeşi CHP Rize İl Kurultay Delegesi Namık Kemal Karafazlı tarafından sunulan anma programına İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Ankara Rizeliler Derneği Genel Sekreteri Köksal Kotil, CHP Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Durmuş ve Meral İşçeviren, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Recep Durmuş, Güneysu CHP İlçe başkanı Mustafa Kanbur, Demokrat Parti Rize İl Başkanı Hamit Çelik, Gazeteci Ömer Şan, Karafazlı'nın sevenleri ve yaklaşık 80 kişi katıldı.CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya'nın cenazesi, CHP Kadın Kolları Rize İl Başkanı Fazilet Türüt'ün ise şehir dışında bulunduğundan anma programına katılamadıkları açıklandı.

turgut-karafazli-anma-toreni-rize-1.jpg

KARAFAZLI: İSMAİL KAHRAMAN KÜLTÜR MERKEZİ TURGUT KARAFAZLI'NIN ESERİDİR

namik-kemal-karafazli.20120314135648.jpgProgramın açılış konuşmasını gerçekleştiren Karafazlı'nın kardeşi Namık Kemal Karafazlı, "Müthiş bir insan, çok iyi bir  insan" diye nitelendirdiği abisi Turgut Karafazlı'nın şu an programın gerçekleştirildiği İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ni Rize'ye kazandıran kişi olduğunu açıkladı. Karafazlı, "İsmail Kahraman Kültür Merkezi, abimin Rize'ye kazandırdığı bir eserdir. Buranın projesi ilk çıktığı zaman şu anki haliyle idi. Dönemin Turizm Müdürü Atilla Bey (Karahasanoğlu) bir akşam abime gelerek "Başkanım projeyi değiştiriyorlar. 8 katlı bir işhanı yapacaklar ve en üstünde bize bir salon verecekler. Bize yardımcı olur  musun? diye söylediğinde Abim, o dönemki 40 günlük CHP iktidarı döneminde Atilla Beyden ilk projeyi isteyerek "Ben yarın Ankara'ya gidiyorum. O ilk projeyi bana getir ve Ankara'da yapacağımız çalışmalarla ilk projenin gerçekleşmesini sağlayalım" dedi ve o proje o şekilde gerçekleştirilerek bugünkü İsmail Kahraman Kültür Merkezi Rize'ye kazandırılmış oldu." dedi.

KOTİL: UTANÇ DUYUYORUM

koksal-kotil.jpgAnkara Rizeliler Derneği Genel Sekreteri Köksal Kotil ise anılarla dolu duygu ve düşüncelerini ifade ettikten sonra Rize'de hiç yaşamadığını 42 yıldır Ankara'da ikamet ettiğini belirterek Turgut karafazlı ile tanışma şeklini anlattı. Kotil, o dönemlerde Rize'ye gelip gittiğinde Turgut Karafazlı ismini çok duyduğunu ifade ederek "ben Turgut Karafazlı'yı 50-60 yaşlarında bir insan olduğunu tahmin ediyordum ama amcam aracılığıyla O'nu tanıdığımda karşımda genç, pırıl pırıl bir insan gördüm. Siyasette bukadar dik, bu kadar onurlu, bu kadar cesur bir amcamı birde Turgut Karafazlı'yı gördüm. Böyle bir insan için düzenlenen anma törenine Rize STK'larıyla CHP'nin Rize il ve ilçe örgütlerinin katılmayışı ve şu salonun doldurulamayışından utanç duyuyorum" dedi.

turgut-karafazli-anma-toreni-rize-3.jpg

ahmet-mete-iyidere-belediye-baskani.jpgMETE: O, AKLIYLA BÜYÜK BİR İNSANDI

İyidere Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Mete ise konuşmasında "Ben kendisine abi diyordum. Ama biraz önce sinevizyon gösteriminde doğum tarihini okuduğumda O'ndan büyük olduğumu gördüm. Buna rağmen O benim abimdir. Çünkü O aklıyla büyük bir insandı" dedi.

Mete sözlerini zıt kutuplarda siyaset yapmamıza rağmen "O erkek gibi siayset yaptı. Herzaman dik ve onurlu bir duruş sergileyerek dik durdu. Birbirimizi kırmadığımız siyaset arenasında O'nun kazanmasını arzu ederdim ama kısmet değilmiş" diyerek sürdürdü ve Karafazlı'nın Rize için hizmet yapmaya çalıştığını vurgulayarak "O kendisine önerilen İzmir 6. sıra Milletvekili adaylığını kabul etmeyerek 'Ben Rizeme hizmet etmek için varım. Rize'den aday olmalıyım' diyerek CHP'nin o seçimlerde 9 milletvekili çıkardığı İzmir 6. sıra milletvekili adaylığını kabul etmemişti" dedi.

ahmet-mete.20120314140003.jpg

CHP Rize Eski İl Başkanlarından Saltuk Deniz ise programda yaptığı konuşmasında "Karafazlı Ardeşen'e geldiğinde efsane geri döndü demişti. Bende diyorum ki efsane şu an aramızda" diyerek Türkiye'de CHP'yi yok etmek isteyenler olduğu müddetçe bizler CHP'yi ayakta tutmak için mücadele etmeliyiz, bu mücadelemizi sürdürmeliyiz" dedi.

saltuk-deniz.20120314140530.jpg

BURADA BULUNMASI GEREKENLER NEREDEDİR

imdat-mertoglu.jpgArdeşen İlçesi CHP eski İlçe Başkanı İmdat Mertoğlu ise CHP İl Yönetimine suçlamada bulunarak İl Yönetiminin vefasızlık örneği gösterdiğini ifade ederek "Bu akşam burada olması gerekenler nerededir. Bu partinin Rize'de kurulmasını sağlayan ve kurucu başkanlığıyla beraber uzun yıllar başkanlık görevini yürüten il başkanını anma töreninde salonu bile dolduramıyoruz. Böyle bir başkana burada görülen bu davranışı kınıyorum. 27 yıldır Ardeşen ilçe başkanlığında görevde bulunan bir kişi olarak demek ki ben de öldüğümde cenazeme hiçbir CHP'li yönetici katılmayacaktır." dedi.

DÜŞMEKTEN KORKANLAR BUGÜN BURADA YOKLAR

omer-san.20120314140816.jpgProgramda konuşma yapan bir diğer isim ise Gazeteci Ömer Şan'dı. Şan konuşmasında geride bıraktığımız 2010 yılının feci bir yıl olduğunu ifade ederek büyük üzüntüler yaşadıkları acı kayıplar verdiklerini bunların başında babasının vefatıyla Turgut Karafazlı ve Haydar Kulaksızoğlu'nun geldiğini söyledi. Şan, sözlerini şöyle sonlandırdı: Siyasette sırat köprüsünü aşmış bir kişiliğe sahip Turgut Karafazlı'yı anma töreninde bugün burada yüreği olanlar bulunuyor. Karafazlı'nın 'Doğru ol, dürüst ol, karanlıkta yürüsen bile ayağın taşa takılmaz' sözüne istinaden bazı kimselerin burada bulunmasının bazılarının hoşuna gitmeyeceğinden ve düşmekten korktuklarından bugün burada değiller.

TELATAR'IN KONUŞMASI SALONDA BUZ GİBİ HAVA ESTİRDİ

mustafa-telatar.20120314141012.jpgPazar ilçe başkanı görevini yürütürken CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya tarafından görevden alınan Mustafa Telatar'ın konuşması ise salonda buz kesti. Telatar konuşmasında Aslankaya'ya karşı öfke dolu sözler sarfederek "Şayet ben Mehmet Aslankaya'dan önce ölürsem Aslankaya kesinklikle cenazeme gelmesin" dedi. Telatar'ın anma programında Aslankaya'ya karşı öfke dolu sözleri salonda bulunan İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Merkez İlçe Başkanının salonu terketmesine neden oldu.

selim-papaker.jpgCHP Rize Gençlik Kolları Basın Sözcüsü Selim Papaker ise yaptığı konuşmada programın anma programı olduğunu söyleyerek bu tür konuşmaların anma programında yapılamayacağı belirtti. Siyaset konuşmak isteyenlerin il ve ilçe kongrelerinde konuşmasını isteyen Papaker, Turgut Karafazlı üzerinden siyaset yapmak isteyenlere tepki gösterdi.

Program katılımcıların duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalarla sona erdi.

turgut-karafazliya-anma-toreni-rize-15.jpg

turgut-karafazliya-anma-toreni-16.jpg

turgut-karafazli-anma-toreni-rize-konusmalar.jpg

turgut-karafazli-anma-toreni-rize-4.jpg

turgut-karafazli-anma-toreni-rize-5.jpg

turgut-karafazli-anma-toreni-rize-6.jpg