Büyükelçi Rize Valisi'ne Öyle Birşey Hediye Etti ki!

Büyükelçi Rize Valisi'ne Öyle Birşey Hediye Etti ki!
Kanada Büyükelçisi Mark E. Bailey, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'na gerçekleştirdiği ziyarette öyle birşey hediye etti ki!

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kanada Büyükelçisi Mark E. Bailey ve Kanada Büyükelçiliği 2. Katibi Timothy Mackey'i kabul etti. Bailey ziyaret esnasında Hacımüftüoğlu'na Kanada el sanatlarından çerçeve içine yerleştirilmiş ''katil balina'' işlemeli ürünü hediye etti.

2.20110518214047..jpg

Hacımüftüoğlu, Büyükelçi Bailey'i Rize'de misafir etmekten mutlu olduğunu belirterek, ''Rize, çevresi, doğal güzellikleri ve florası çok geniş bir şehir. Kanada da benzer özelliklere sahip. Coğrafyası geniş ve tarihi geçmişe dayanıyor. Bu güzellikleri paylaşmak istiyoruz. Güzellikleri paylaşmak, güzellikleri azaltmak yerine çoğaltır'' dedi. 

Bailey ise Kanada hükümetinin Türkiye'deki Kanadalı işletmelerin politikalarına önem verdiğini belirterek, ''Rize'de de Çayeli Bakır İşletmeleri bulunuyor. Kanadalı maden ve petrol firmalarının bulundukları yerlerde sosyal sorumluluk bilincinde olmaları, etkinliklerde yeteri kadar yer alabilmeleri, bulundukları bölgelerin sosyal projelerine katılmalarını istiyoruz. Çevreyi korumaları çok önemli. Bu yönde devletlerin olumlu olumsuz görüşleri, bunların bize iletilmesi çok önemli. Kanada hükümeti olarak bu anlamda her türlü desteği vermeye hazırız'' diye konuştu.

Çayeli Bakır İşletmelerinin bölgede önemle takip edilen bir işletme olduğunu kaydeden Hacımüftüoğlu, ''Bu anlamda derin deniz drenajı, çevreye duyarlılığı memnuniyet verici. Çalıştırdığı personele sağladığı haklar taktirle karşılanıyor. Bizimle olan işbirlikleri çok verimli'' dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hacımüftüoğlu, Büyükelçi Bailey'e Rize işlemeli çay bardağı takımı hediye ederken, Bailey'de Hacımüftüoğlu'na Kanada el sanatlarından çerçeve içine yerleştirilmiş ''katil balina'' işlemeli ürünü hediye etti.

4.20110518214100..jpg

5.20110518214109..jpg