Büyükelçi Vaskunlahti RTSO'da

Büyükelçi Vaskunlahti RTSO'da
Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nı (RTSO) ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu, Rize’nin özel bir konuma sahip olduğunu ifade ederek “Rize yüz ölçüm ve nüfus olarak Türkiye’nin en ufak vilayetlerinden olmasına rağmen nüfuzu en büyük illerden biridir. Türkiye’nin bütün vilayetlerinde toplam olarak mevcut il nüfusunun üç- dört katı Rizeli yaşamaktadır. Bu nedenle de son yıllarda Türkiye’yi Rizeli başbakanlar yönetmektedir” dedi. Dünyada yalnızca Rize'de gerçek organik çayın yetiştirildiğini belirten Ofluoğlu, Rize'nin turizmdeki yeri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

nina-vaskunlahti-rize-ticaret-ve-sanayi-odasi-ziyareti-5.jpg

Türkiye'deki görevine 6 ay önce başladığını belirten Fillandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Rize’nin Türkiye'de ziyaret ettiği ikinci vilayet olduğunu söyledi. Konuk büyükelçi “Fillandiya açısından Türkiye çok önemli bir ülkedir. Bu bölgeyle olmasa da Türkiye’nin batı bölgesindeki illerle ticari faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Finlandiya'nın Rize’de desteklediği bir projeyi görmek o kişilerle tanışmak için Rize geldim. İstanbul’dan sonra gördüğüm ikinci vilayet Rize hakkında hiçbir bilgim yoktu. Ama bu kısa ziyaretim sırasında Rize hakkında çok şey öğrendim” diye konuştu.

Büyük elçi Vaskunlahti Rize'de Heliski olduğunu öğrendiğini de ifade ederek “Ben heliski yapmıyorum ama bu sporu yapan çok tanıdığım var. Onları buraya göndereceğim” ifadelerini kullandı.

nina-vaskunlahti-rize-ticaret-ve-sanayi-odasi-ziyareti-1.jpg

nina-vaskunlahti-rize-ticaret-ve-sanayi-odasi-ziyareti-4.jpg

nina-vaskunlahti-rize-ticaret-ve-sanayi-odasi-ziyareti-3.jpg

nina-vaskunlahti-rize-ticaret-ve-sanayi-odasi-ziyareti-2.jpg