Ç.Rizeli Sporcu Defnedildi

Ç.Rizeli Sporcu Defnedildi
Trafik kazası geçirdikten sonra 11 gün yaşam mücadelesi veren Çaykur Rizesporlu sporcu hayatını kaybetti ve gözyaşları içerisinde defnedildi.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, 9 Mayıs’ta geçirdiği trafik kazasının ardından uzun süre hastanede yaşam mücadelesi veren ve bu hafta başında hayatını kaybeden Çaykur Rizespor’da profesyonel bisiklet sürücüsü olan Murat Demirtaş (32), hafta içerisinde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Samsun-Ordu Karayolunun Çarşamba Beylerce mevkisinde arkasından gelen bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanarak Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Murat Demirtaş, hastanede verdiği yaşam mücadelesini haftabaşında kaybetti. Demirtaş’ın cenazesi Samsun’un Salıpazarı ilçesi Biçme köyünde toprağa verildi. Biçme Köyü Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Biçme Köyü Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanlığına defnedilen Demirtaş, sevenleri ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı.

murat-demirtas-cenaze-toreni-7.jpg

murat-demirtas-cenaze-toreni-6.jpg

BİSİKLET ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Türkiye’de “elit kategori” diye tabir edilen bisiklet sporcuları arasında yer alan Demirtaş’ın bu alanda Türkiye dereceleri de bulunuyordu. Samsun’dan ve çevre ilçelerden Salıpazarı’na bisikletleri ile gelen yaklaşık 60 bisikletçi, Demirtaş’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Birlikte pedal çevirdiği arkadaşlar acılı aile ile acılarını paylaşırken, duygu dolu anlar yaşandı.

Birlikte pedal çevirdiği takım arkadaşı Adem Atabey, “Bu yaşına kadar birlikte pedal çevirdiğimiz bir arkadaşımızdı. Yaşanılan bu kaza bizleri çok üzdü. Arkadaşımızın bu durumu böle kalmamalı, ona çarpan kişi elini kolunu sallayarak gezmemeli. Bu yaşanılan şeyin bir cezası olmalı. sürücüler her zaman iki tekerli araçlara dair dikkatli olmalı” dedi.

Cenaze töreninde bisiklet sporu antrenörü Erbil Sarıçoban, araç sürücülülerinin bisiklet kullananlara karşı daha dikkatli olması gerektiğini dile getirirken, kazanın ansızın olduğunu, sürücünün arkadan çarptığı için arkadaşlarının kendini korumak için hiçbir şey yapamadığını açıkladı. Yaşanılan olayda arkadaşlarının suçlu çıkarılmaya çalışıldığını iddia eden Sarıçoban, “Arkadaşımıza arkadan çarpılıyor, yine suçlu o oluyor. Neymiş efendim ‘bisikletli yola çıkamazmış.’ Nerede süreceğiz bir bu bisikleti? Evlerin çatısında sürecek halimiz yok her halde. Trafik Kanunu’nun bisikletler açısından yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

murat-demirtas-cenaze-toreni-5.jpg

murat-demirtas-cenaze-toreni-3.jpg

murat-demirtas-cenaze-toreni-4.jpg

murat-demirtas-cenaze-toreni-8.jpg

murat-demirtas-cenaze-toreni-1.jpg

murat-demirtas-cenaze-toreni-2.jpg