Ç.Rizespor’da moraller bozuk

Ç.Rizespor’da moraller bozuk
Ç.Rizespor teknik direktörü Oktay Çevik, Rizespor takımının asla bir birini kaybetmeyeceğini söyledi.

Önceki hafta 3 kez geriye düştüğü maçta Adanaspor’u 4-3 mağlup ederek bir mucize gerçekleştiren yeşil-mavililer, Samsunspor karşılaşmasında iki farklı öne geçmelerine rağmen sahadan beraberlikle ayrılıp hayal kırıklığı yaşadı. Rizespor teknik direktörü Oktay Çevik, “Samsunspor maçında yeterli oynamamalarına rağmen 2-0 öne geçtiklerini ancak maçı berabere tamamladıklarını söyledi. Devre arasında oyuncularına maçın ikinci yarısını kontrollü oynamaları gerektiğini ancak bunu başaramadıklarını belirten Çevik, “Ama hiç beklemediğimiz penaltı maçın gidişatını değiştirdi” dedi.

Çıkışımızı Sürdüremedik
Penaltının takımı garip bir şekilde telaşlandırdığına da dikkat çeken Oktay Çevik, “Rakibimize orta alanda çok fazla oynama alanı bıraktık ve ardından kalemizde beraberlik golünü gördük. Maçın son bölümündeki şuursuz baskılar neticeyi değiştirmedi. Uzun lig maratonun da böyle şeylerin başımıza gelebileceğini tahmin ediyorduk ama sahamızda zamansız bir beraberlik aldık. Bizim için mağlubiyet kadar yıkıcı bir beraberlik oldu. Ancak kısa sürüde toparlanacağız. Bolu ve Adanaspor galibiyetleri ile yakaladığımız çıkışı sürdüremedik. Sahamızda çok önemli 2 puan kaybettik. Futbolda her turlu sonuç var. Bu sonucu telafi edebilecek güçteyiz”.

Penaltı Kararı
Deneyimli bir takım olduklarından Samsunspor maçında rehavete kapılmadıklarının altını çizen Teknik Direktör Oktay Çevik, “Ben ufak tefek şeylerin arkasına saklanmam. Aleyhimize verilen penaltı kararı yanlıştı. Top arkası dönük futbolcumun eline çarptı. Bunun arkasına sığınmıyoruz. Öz eleştirimizi de yapıyorum. Sahanın her tarafında hata yaptık.Savunmayı çok geride kabullendik. Rakibe çok alan bıraktık. Defans ile forvet arasında uzun mesafe oluştu. Buna dayanmak kolay olmadı. İkinci yarının başında yediğimiz erken penaltı golü bize yakışmadı. Elbette kayıplarımız olacak ama Rizespor takımı asla bir birini kaybetmeyecek” diye konuştu.