Çakıcı'dan, "Yaşama Yol Ver" Kampanyasına Destek

Çakıcı'dan, "Yaşama Yol Ver" Kampanyasına Destek
Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Sağlık Müdürlüğünce yürütülen "Yaşama Yol Ver" medya kampanyasına destek verdi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, kampanyaya destek olmak amacıyla Trafik Şube Müdürlüğünce yapılan denetimlerde vatandaşlara Sağlık Bakanlığınca farkındalık oluşturmak amacıyla bastırılan tanıtım broşürlerini ve araç kokusu dağıtacak ve trafikte ambulansa geçiş üstünlüğü sağlanması konusunda vatandaşlardan duyarlı davranmaları istenilecek.

İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Rize Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından yürütülen "Yaşama Yol Ver" kampanyasına emniyet olarak tüm imkanlarıyla destek olacaklarını ve trafikte araç kullanan dolmuş şoföründen, taksicilere, tüm vatandaşların bu konuda duyarlı davranması gerektiğini söyledi.

adem-cakicidan-rize-saglik-mudurlugunce-yurutulen-yasama-yol-ver-medya-kampanyasina-destek-(4).jpg

Toplumda  trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlara karşı bilincin artması ve farkındalık olması gerektiğini söyleyen Çakıcı, "112 acil hattının gereksiz aranmaması ve trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda vatandaşlarımızı bilinci davranmaya davet ediyorum. Bizde bundan sonra Emniyet Müdürlüğü olarak trafikte ambulansların geçişine kolaylık göstermeyen, zorluk çıkan vatandaşlarımızı tespit ettiğimizde Karayolları Trafik Kanuna göre trafik cezası uygulayacağız. Ambulansların geçiş üstünlüğü olduğunu unutmayalım ve bu konuda duyarlı davranalım" diye konuştu.

112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi ise Çakıcı'ya teşekkür etti.

adem-cakicidan-rize-saglik-mudurlugunce-yurutulen-yasama-yol-ver-medya-kampanyasina-destek-(1).jpgadem-cakicidan-rize-saglik-mudurlugunce-yurutulen-yasama-yol-ver-medya-kampanyasina-destek-(2).jpgadem-cakicidan-rize-saglik-mudurlugunce-yurutulen-yasama-yol-ver-medya-kampanyasina-destek-(3).jpgadem-cakicidan-rize-saglik-mudurlugunce-yurutulen-yasama-yol-ver-medya-kampanyasina-destek-(5).jpg

adem-cakicidan-rize-saglik-mudurlugunce-yurutulen-yasama-yol-ver-medya-kampanyasina-destek-(6).jpg