Çakır'dan Büyükelçiye çakı gibi cevap

Çakır'dan Büyükelçiye çakı gibi cevap
Rize'nin Çayeli ilçesine gelen Almanya Büyükelçisi Dr. Eckhardt Kuntz, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Önce İsrailli Büyükelçi şimdi ise Alman Büyükelçi Rize'de... Her iki büyükelçinin Rize ziyaretlerinde arzu edilmeyen konuşmalar sarfedildi. Her iki büyükelçi bu konuşmalarının cevabını Osmanlı tokadı olarak anında aldı.

İlimizi geçen hafta ziyaret eden İsrailli Büyükelçi Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı ziyaretinde sarfettiği sözlerden dolayı Halil Bakırcı'nın hışmına uğramıştı. Alman Büyükelçi'nin Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'ı ziyaretinde sarfettiği sözlere Başkan Çakır anında sert çıkarak Büyükelçiye gereken dersi verdi. 

Alman Büyükelçi Dr. Eckhardt Kuntz Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır'ı ziyaretinde "Avrupa sizi dişi olarak görüyor ve sizi güzel bir bayan olarak görmek istiyor" şeklinde konuşurken Başkan Çakır Alman Büyükelçiye ağzının payını "Türkiye adamlarıyla meşhurdur" diyerek verdi.

Ziyarette konuşan ve Türkiye-AB ilişkilerini değerlendiren Belediye Başkanı Rıza Çakır, "Avrupa bize yanlış gözle bakmıştır. Bize başkasıyla nişanlı muamelesi yapıyorlar. Oysa biz başkasıyla nişanlı değiliz. AB, bizden korkmasın. Ferhat, Şirin için dağları delmiş, neler neler yapmış sevdasına ulaşmak için, biz de dağları deleceğiz ve Avrupa Birliği'ne ulaşacağız" dedi.

Büyükelçi Dr. Eckhardt Kuntz ise "Avrupa Birliği'nde 27 tane erkek üye var, bu nasıl olacak?" sorusuna ise Başkan Çakır'ın cevabı net oldu: "Avrupa Birliği bizi genç, yakışıklı, dik duruşlu ve tarihi geçmişi olan biri olarak değerlendirsin" demesi üzerine Büyükelçi, "O zaman bu aşk hikayesi güzel bir benzetme oldu, bunu kullanın bence" diye konuştu.

Almanya Büyükelçisi Dr. Eckhardt Kuntz, konuşmasının sonunda ise "Avrupa sizi dişi olarak görüyor ve sizi güzel bir bayan olarak görmek istiyor" ifadeleri üzerine Başkan Çakır ise "Kelimeler ne anlama gelir bilmem ama Türkiye adamlarıyla meşhurdur" cevabını verdi.

Ziyaretin sonunda Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır, Büyükelçi Kuntz’a yöresel hediyeler takdim ederek, "Bunu kullandıkça bizleri hatırlarsınız." temennisinde bulundu. Büyükelçi Kuntz ise Çakır'a kartını vererek "Burada faceebok adresim var, gelin sizle orda arkadaş olalım" temennisinde bulundu.