Çanakkale 57. Alay Rize'yi Ağlattı!

Çanakkale 57. Alay Rize'yi Ağlattı!
Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi alayın tümünün şehit olduğu 57. Alay’a vefa gecesinde Rizelileri duygulandırdı, gözyaşlarına boğdu.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi, Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’de şehit düşmüş isimsiz kahramanlara olan minnet borcu ve saygılarını sunmak üzere “Çanakkale 57. Alay” adlı tiyatro oyununu sahneye koydu.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Vatan uğrunda canlarını veren tüm şehitlerimizi andığımız Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünde Çanakkale'de alay komutanından son erine kadar şehit olan 57. Alayı hatırlamamak ve anmamak mümkün değildi. Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Tiyatro ekibi de alayın tümünün şehit olduğu 57. Alay’a vefa örneği göstererek 100 yıl önce 57. Alay’ın yaşadığı zorlukları ve mücadeleyi  anlatan “Çanakkale 57. Alay”ı sahneye uyarladı.

rizede-canakkale-57.-alay-sahnelendi-21.jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’in yanı sıra daire ve şube amirleriyle beraber Memur Sen Rize İl Başkanı İsmail Yılmaz, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, RİKADER Başkanı Selda Albayrak ile birlikte çok sayıda STK yöneticisinin de izlediği ve Rizelilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Çanakkale Zaferinin anlatıldığı tiyatro gösterisinde izleyiciler göz yaşlarına hakim olamadı. Salonu dolduran yüzlerce katılımcı, sergilenen oyunda zaman zaman duygu dolu anlar yaşayarak gözyaşlarına boğuldu.

rizede-canakkale-57.-alay-sahnelendi-15.jpg

Yaşanan zorlukların ve fedakarlıkların duygusal bir temayla anlatıldığı oyun, uzun süre ayakta alkışlanırken, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, tiyatro grubu adına Yönetmen Hatice Semiz’e çiçek verdi.

rizede-canakkale-57.-alay-sahnelendi-55.jpg

Salonu dolduran yüzlerce kişiyi 100 yıl öncesine götüren oyunda genç tiyatrocuların profesyonellere taş çıkartacak güzellik ve ustalıktaki performansları oyunu izlemeye gelenleri duygulandırdı. Birçok seyircinin Çanakkale’yi, zorlukları anlaması ve ağlaması çok olumsuz şartlarda kazanılan zaferin hafızalardaki yerinin unutulmaz olduğunun işaretiydi.

Oyun sonunda ise Yönetmen Hatice Semiz ve Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik kısa birer konuşma yaptı. Semiz, Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı günde böylesine bir kalabalık eşliğinde 100 yıl önce kazanılan tarihi zaferin sahnelenmesinde emeği geçen başta Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik olmak üzere rol alan oyuncu arkadaşlarıyla bu gece oyunu izlemek için salonu dolduran izleyicilere teşekkür etti.

rizede-canakkale-57.-alay-sahnelendi-47.jpg

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ise program sonunda yaptığı konuşmada sinema tadında bir oyun izlediklerini kaydederek, bu anlamlı oyunu başarılı bir performansla sahneleyen genç tiyatrocuların canı gönülden alkışlanmasını isteyerek, “Bu akşam son ana kadar oyunu soluksuz izledik. Ben, gençlerin hiçbirinin rol yaptığını düşünmüyorum. Hepsi canı gönülden, yürekten yaşadılar o anları. Büyük zaferimiz Çanakkale Zaferimizin 100. Yılında Rize Gençlik Merkezi böyle bir oyunla taçlandırdığından başta Hatice Semiz Hanıma ve oyunda yer alan sevgili gençlerle bu akşam bizleri burada yalnız bırakmayan siz değerli katılımcılar hanımefendilere, beyfendilere çok teşekkür ediyorum. 100 yıl önce yaşanılan ve binbir zorlukla kazanılan o büyük savaşın ardından ecdadımız şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bizlerin de dualarımızdadırlar. Bundan sonra 100 yıl da geçse 200 yıl da geçse bizler göremeyecek olsak da Çanakkale Savaşında elde edilen o büyük başarı aynı heyecanla, aynı tutkuyla anmaya devam edilecektir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anarken bizlere bu geceyi sunan genç kardeşlerimize bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

rizede-canakkale-57.-alay-sahnelendi-50.jpg

rizede-canakkale-57.-alay-sahnelendi-56.jpg

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...