Cansu Klinik Pilates Rize’de Hizmete Girdi

Cansu Klinik Pilates Rize’de Hizmete Girdi
Rize’nin ilk klinik pilates salonu “Cansu Klinik Pilates” Yavuz Plaza’da hizmete girdi.

Bay ve bayanlara hizmet vermek amacıyla girişimci Muharrem Bayraktaroğlu tarafından hizmete açılan Rize’nin ilk klinik pilates salonunda fizyoterapist eşliğinde APPI metodu ile 09.00 – 19.00 saatleri arasında Klinik Pilates yapma imkanına kavuşacaksınız.

İl Emniyet Müdürlüğü yanı Yavuz Plaza Kat:4’te hizmete giren salonla ilgili detaya ulaşmak için 0530 873 78 53 numaralı telefonla iletişime geçebilirsiniz.

cansu-klinik-pilates-rize’de-hizmete-girdi-(3).jpg

CANSU KLİNİK PİLATES

Klinik Pilates, kişinin omurga sağlığını düzeltmek, kas iskelet sistemi ile ilgili hastalıklardan korumak veya iyileştirmek amacıyla uygulanan kişiye özel egzersizler bütünüdür.

Sıkılaşmaya yönelik egzersizler olarak bilinen klasik pilates egzersizleri, klinik popülasyona uygulanabilir hale getirilmek için modifiye edilmiştir. Eğitimini almış bir fizyoterapist eşliğinde kişiye özel uygulanan klinik pilates, duruş bozukluklarından eklem ağrılarına, kronik bel, boyun ve sırt ağrılarına, bunlarla ilişkili birçok iç organ problemlerine, solunumsal problemlere kadar birçok rahatsızlığın giderilmesinde büyük öneme sahiptir.

Klinik pilates standart fizik tedavinin ardından tamamlayıcı olarak da kullanılmaktadır. Herhangi bir hastalığı veya şikayeti olmayan, yalnızca egzersize başlamak isteyen sağlıklı bireylere de değerlendirme sonrasında klinik pilates uygulanabilmektedir.

cansu-klinik-pilates-rize’de-hizmete-girdi-(1).jpg

KİMLER KLİNİK PİLATES YAPABİLİR?

Omurga problemi yaşayanlar (bel, boyun, sırt problemleri),

Skolyozlu kişiler,

Ortopedik rahatsızlıklar yaşayanlar (kalça, diz vs. problemler),

Romatolojik problemleri olanlar,

Postür bozuklukları olanlar (masa başında uzun süre çalışmaya bağlı sırt ağrıları),

Osteoporozu olanlar,

Gebelik dönemi ve sonrasındakiler,

Pelvik taban problemleri olanlar (İdrar kaçırma, pelvik organ sarkması…)

Spora başlamak isteyen sedanter (hareketsiz) kişiler,

Profesyonel sporcular

Kısacası hayatına sağlık ve hareket katmak isteyen ve yaşam kalitesini arttırmak isteyen herkes için klinik pilatesi öneriyoruz.

cansu-klinik-pilates-rize’de-hizmete-girdi-(2).jpg

Neden APPI Metodu?

APPI (Australian Physiotherapy & Pilates Institute) metodunda her bir geleneksel Pilates egzersizleri bilimsel olarak analiz edilmiş ve hareketlerin klinik uygulamayla olan ilişkisine bakılmıştır.

Klinik araştırmalar, anatomi ve biomekani göz önünde bulundurularak ağrı, patoloji ve fonksiyona göre geleneksel egzersizler seviye seviye geliştirilmiş ve klinik popülasyona uygulanılabilir hale getirilmiştir.

Fizyoterapistler tarafından uygulanan APPI metodunun amacı derin postüral 'core' kaslarını geliştirerek postüral hareketler boyunca omurgayı desteklemek, normal hareket paternini iyileştirmek ve gövde hizalanmasını geliştirmektir. Gövdeyi günlük yaşam hareketlerinde daha etkili kullanma ve ağrı-yaralanmalara yatkınlığını azaltmak için geliştirilmiştir.

APPI metodu dünya çapında terapistler tarafından kabul görmüş ve hastanelerde, fizyoterapi kliniklerinde ve profesyonel spor takımlarında bütünleştirilerek ayrı bir servis haline getirilmiştir.

cansu-klinik-pilates-rize’de-hizmete-girdi-(4).jpg