Çay Eksperi Alımı Başvuruları Başladı

Çay Eksperi Alımı Başvuruları Başladı
Çaykur’un 3500 mevsimlik işçi alımında 350 kontenjan ayırdığı ancak ilk alımda yeterli sayıda başvuruda bulunulmadığı için boş kalan çay eksperliği yüksekokul mezunu mevsimlik işçi çay eksperi alımı için Türkiye geneli işçi alımına çıkıldı.

Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da toplamda alınacak 350 çay eksperi kadrosunda boş kalan mevsimlik işçi çay eksperi alımı için Çaykur, yeniden İşkur aracılığıyla işçi alımı için başvuruları Giresun ile almaya başladı. Rize, Artvin, Trabzon için ise başvurular hafta içi başlayacak ve İşkur tarafından başvuruların başladığı kamuoyuna duyurulacak.

Ülke geneline çıkılan çay eksperi alımı için 2014 KPSS’den 60 puan ve üzeri alanlar çay eksperi mevsimlik işçi alımı için başvurabilecek.

İş başvuruları ilk olarak Giresun İşkur İl Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Giresun için 29 Mayıs 2015 tarihinde başlayan ve 8 Haziran’da sona erecek başvuruların ardından; Rize, Artvin ve Trabzon İşkur İl Müdürlüklerinin de bu hafta için başvuruları başlatıp, 10 gün süre ile başvuru alımında bulunacağı öğrenildi. Başvurular, İşkur İl Müdürlükleri ile İşkur’un internet sayfasından yapılacak.

Rize için eksik çay eksperi kadrosunun 25-30 dolayında olduğu bilgisine ulaşılırken, Giresun için 5, Artvin için 2, Trabzon için ise 71 eksik kadro için çay eksperi alımının yapılacağı öğrenildi.

Çaykur ülke geneline çıkılan bu alımlarda yeterli sayıya ulaşılamazsa bu kez Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun ikametlerinde bulunan Meslek Yüksekokulu Çay Eksperliği Bölümü Mezunlarından KPSS şartı aranmadan işçi alımını gerçekleştirecek.