Çay Eksperleri Müjde! Çaykur KPSS’siz Alım Yapacak

Çay Eksperleri Müjde! Çaykur KPSS’siz Alım Yapacak
Çaykur Genel Müdürlüğü’nün eksik kalan 101 çay eksperi için ülke geneli işçi alımına çıktığı iş başvuruları dün sona erdi. Çay eksperliği için 32 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Çaykur Genel Müdürlüğü’nce Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illeri için alınacak 350 çay eksperi için 4 il ikametgahında 249 kişi işbaşı yaparak yeterli sayıya ulaşılamayınca; Çaykur, 4 il için İşkur aracılığıyla Çay Eksperliği Yüksekokul mezunları arasından KPSS 60 puan ve üzeri şartıyla ülke geneli çay eksperi alımına çıktı. Dün gece 23.59’da sona eren başvurularda 4 il için 32 kişinin iş başvurusunda bulunulduğu öğrenilirken, Çaykur’un çay eksperliği için 69 kadronun boş kaldığı bilgisine ulaşıldı.

Çaykur’un ülke geneli çıktığı alımlarda en fazla başvuru Rize için oldu. 23 kişinin alınacağı Rize’de başvuru sayısı 21 olurken, 71 çay eksperinin alınacağı Trabzon’da başvuru sayısı 6, 5 kişinin işe alınacağı Giresun’da başvuru sayısı 4 ve 2 kişinin alınacağı Artvin’de başvuru sayısı ise 1 oldu.

Ek başvuruların ardından Çaykur, boş kalan 69 çay eksperi için Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerinde ikametgah eden yüksekokul mezunu çay eksperleri arasından KPSS şartı olmadan alım yapacak.

Çaykur’un KPSS’siz alımları bölgesel anlamda (4 il genelinde), kontenjan sayısından fazla başvuru olması halinde kura çekimi ile yapması ve 4 il ikametgahında bulunanların istedikleri il’e başvuruda bulunma haklarının olması bekleniyor. Örnek, Rize ve Giresun ikametgahında bulunan bir kişinin Trabzon’a başvuru yapması gibi.

KPSS’siz iş başvurularının ne zaman başlayacağı ve başvuru detaylarıyla ilgili bilginin gelecek hafta içerisinde Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından açıklanması bekleniyor.

Rize için eksik kalan çay eksperi sayısı : 2

Trabzon için eksik kalan çay eksperi sayısı : 65

Artvin için eksik kalan çay eksperi sayısı : 1

Giresun için eksik kalan çay eksperi sayısı : 1

TOPLAM: 69