Çay Eksperliği İşçi Alımına Kaç Kişi Başvurdu

Çay Eksperliği İşçi Alımına Kaç Kişi Başvurdu
Çaykur tarafından mevsimlik işçi alımında yeterli sayıda başvuru bulunulmadığından eksik kalan 5 çay eksperi için ülke geneline çıkılan iş başvurusunda Giresun Tirebolu Çay Fabrikası için 4 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından 3500 mevsimlik işçi alımında Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun ikametlerinde 350 kişilik kontenjan ayırdığı yüksekokul çay eksperliği mezunu işçi alımlarında yeterli sayıda başvuru olmayınca, eksik kalan 101 çay eksperi için ülke geneli işçi alımına çıkılmıştı.

Eksik kalan sayıda çay eksperi işçi başvuruları ilk olarak  Giresun İşkur Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs tarihi itibariyle başlatılmış ve 10 günlük süre dün (8 Haziran) sona ermişti.

Giresun için ülke geneli başvurularında da KPSS 60 puan ve üzeri şartı bulunurken, Giresun için başvuruda bulunan kişi sayısının 4 olduğu bilgisine ulaşıldı.

Giresun için toplam 10 çay eksperi alınacaktı ve ilk başvurularla alımı yapılan 5 kişinin ardından ek başvuruyla alınacak 4 kişi ile beraber Giresun için ulaşılan sayı 9 oldu ve 1 eksik bulunuyor.

Giresun için eksik kalan 1 çay eksperi alımının KPSS şartı aranmadan yapılıp yapılmayacağı; 10 Haziran’da sona erecek olan Rize, Artvin ve Trabzon başvurularının ardından ortaya çıkacak tablodan sonra Çaykur Genel Müdürlüğünün alacağı karara bağlı olacak.

Öte yandan Rize, Artvin ve Trabzon için ülke geneline çıkılan çay eksperliği iş başvuruları 1 Haziran 2015 tarihinde başlamış olup,  başvurular 10 Haziran 2015’te sona erecek.

İşte Çaykur’un, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun için toplam alacağı 350 çay eksperinin illere göre dağılımı ile eksik kaldığından ülke geneline çıkılan sayı:

Rize için 216 çay eksperi alınacaktı. Eksik kalan 23

Trabzon için 92 çay eksperi alınacaktı. Eksik kalan 71.

Artvin için 32 çay eksperi alınacaktı. Eksik kalan 2.

Giresun için 10 çay eksperi alınacaktı. Eksik kalan 5

Çaykur, İşkur aracılığıyla KPSS 60 puan ve üzeri şartla ülke  geneli çıkılan çay eksperi alımlarında yeterli sayılara ulaşamazsa, 4 il ikametgahına göre KPSS şartı olmadan alım yapacak.