Çay İlkokulu Öğrencilerinden Filistin’e Destek Kermesi

Çay İlkokulu Öğrencilerinden Filistin’e Destek Kermesi
Rize'de Çay İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velilerince Filistin yararına 1 günlük kermes düzenlendi. Kermesten elde edilen gelir Filistin’e ulaştırılmak üzere TDV Rize Şubesine teslim edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.

Bu kapsamda Rize Çay İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velilerince Filistin yararına 1 günlük kermes düzenlendi.

Filistin’de zulüm altındaki insanlara yardım amacıyla okul bahçesinde düzenlenen kermesten 60 bin Türk Lirası gelir elde edildi.

Kermesten toplanan bağış, Okul Müdürü Lokman Baynazoğlu ile Müdür Yardımcısı Mikail Mollamahmutoğlu tarafından Filistin’e ulaştırılmak üzere TDV Rize Şubesine teslim edildi.

Kermes bağışını teslim alan İl Müftüsü ve TDV Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı, “Öğrencilerin bu davranışı merhamet duygularının fiiliyata yansımasıdır. İnsandaki merhamet duygusu, kardeşine şefkat kanadıyla yaklaşmasına, iyilik yapmasına vesile oluyor. Filistin meselesi tüm Müslümanların ortak davasıdır. Her yaştaki Müslüman Filistin’e hem maddi hem de manevi olarak destek vermesi gerekiyor. Bu anlamlı kermesin düzenlenmesinde emeği geçen; kalpleri sevgi ve merhamet dolu Çay İlkokulu öğrencilerine, destek veren ailelerine ve yol gösteren öğretmenlerine duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Müftü Çakmakçı, okul kütüphanesine Diyanet yayınlarından oluşan çocuk kitapları seti hediye etti.

cay-ilkokulu-ogrencilerinden-filistine-destek-kermesi-3.jpg

cay-ilkokulu-ogrencilerinden-filistine-destek-kermesi-4.jpg

cay-ilkokulu-ogrencilerinden-filistine-destek-kermesi-2.jpg

cay-ilkokulu-ogrencilerinden-filistine-destek-kermesi-1.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum