Çay Kanunu Çözümden Uzak

Çay Kanunu Çözümden Uzak
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYUDAD) Başkanı Mustafa Mavi, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Rize Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ''Çay Kanunu'' taslağının yaş çay üreticisine çözüm üretmekten uzak olduğunu söyledi.

Mavi, yaptığı açıklamada, siyasilerin önce partilerini sonra çay üreticilerini düşündüğünü iddia eden Mavi, ''MHP Rize İl Başkanlığı düzenlediği panelde çayın sorunlarını tartışmak yerine ortamı parti toplantısına çevirmiştir. Çayın sorunlarına çözüm aranacağını düşünenler hayal kırıklığına uğramıştır.

Bağımsız Rize milletvekili eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, Çay Kanunu ve yaş çay üreticilerinin sorunlarına değinmemiştir. Siyasetçilerin tek derdinin siyasi kaygılar olduğu yaşanan gelişmelerle ortaya çıkmıştır'' dedi. 

Kanun taslaklarının yaş çay üreticisinin olmadığı zeminlerde hazırlandığını savunan Mavi, ''Eğer yaş çay üreticisi için bir şey yapacaksanız, bunun içinde üretici de olsun. Gizli saklı yerlerde iş yapmayın. Bunun vebalı büyüktür. Hazırlanan taslaklarda yaş çay üreticisini kenara itmiştir. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü ve Ticaret Borsası tarafından hazırlanan Çay Kanunu taslağı tıpkısının aynısı olup, yaş çay üreticisine çözüm üretmekten uzaktır. Üreticiyi hiçe sayan taslakların çözüm olamayacağı tüm akli selim insanlarca görülmüştür'' diye konuştu.