Çaydaki Ateş Ovit’i Yaktı!

Çaydaki Ateş Ovit’i Yaktı!
Başbakan Erdoğan’ın “Çılgın projelerimizden birisidir” dediği ve büyük önem verip büyük çaplı bir eser ortaya koyduklarını ifade ettiği Ovit Tüneli, Çaykur’da yaşananlar sonrası gölgede kaldı.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun hatalı kararları dolayısıyla sıkıntılı başlayan yaş çay sezonu Başbakan Erdoğan’ın çılgın projelerimizden biri dediği ve Rizelinin 132 yıllık rüyalarını süsleyen Ovit Tünelini gölgede bıraktı.

imdat-sutluoglu-ovit-tuneli-1.jpg

132 yıldır yapımı beklendiğinden bir rüyayı andıran ayrıca tamamlandığında Türkiye’nin en uzun, Dünyanın 3. uzun tüneli olacak Ovit Tüneli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Dr. Recep Akdağ ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından görkemli bir şekilde atılmış ve 800 Milyon Liraya tamamlanacak bu dev eserin günlerce Rizede konuşulması bekleniyordu. Ancak evdeki hesabı Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu bozdu ve Çaykur’daki kararlarıyla bu dev eserin sevincinin Rize’de yaşanması bir yana, üretime yetişemeyen onlarca fabrika ve ilk günden uygulanan kota dolayısıyla üreticiyi çileden çıkararak Ovit Tüneli’nin bir anda Rize gündeminden silinerek 2., hatta 3., belkide daha da geri planda kalmasına neden oldu.

ANKARA ÇAYKUR'DA YAŞANANLARDAN RAHATSIZ!

Genel Müdür Sütlüoğlu’nun fabrikalardaki bakım ve onarımları önceki yılların aksine geç başlatmasıyla bazı fabrikalar üretime yetişememiş ve Çaykur ilk günden itibaren kota uygulamasına giderek üreticiyi düşük fiyatla çay alımı yapan özel sektöre muhtaç etmişti. Bunun sonucunda da Rize’de farklı noktalarda çay üreticileri protestolara başlamış hatta Karadeniz Sahil Yolunu bile trafiğe kapamıştı. Çaydaki son protesto ise TBMM’de Artvin CHP Milletvekili tarafından yapılmıştı.

Ovit Tüneli’ni gölgede bırakan Çaykur’daki bu başarısızlığın ardından Ankara’nın da bu durumdan bir hayli rahatsız olduğu bilgisine ulaşıldı.

olay53 - ÖZEL -